Kokkolan juhlavuoden yritysjuttuja: Esittelyssä palkittu maahanmuuttajayrittäjä sekä puhtaan vedyn startup-yritys

- Yrittäjyyden alkutaival oli kaikkea muuta kuin helppo. Lopulta markkinointi ja sinnikkyys alkoivat tuoda tulosta, ja aloin saada tilauksia asiakkailta, Faisa Egge kertoo.
- Yrittäjyyden alkutaival oli kaikkea muuta kuin helppo. Lopulta markkinointi ja sinnikkyys alkoivat tuoda tulosta, ja aloin saada tilauksia asiakkailta, Faisa Egge kertoo. Kuva:

MAINOS -

"Työ integroi maahanmuuttajan  suomalaiseen yhteiskuntaan"

Kokkolalainen Faisa Egge nousi valtakunnalliseen julkisuuteen viime vuonna, jolloin hänet palkittiin vuoden 2019 maahanmuuttajayrittäjänä. Hänen mukaansa maahanmuuttajat integroituvat yhteiskuntaan parhaiten työelämän kautta.

Lue koko yritysjuttu täällä >>>

Teksti ja kuva: Jorma Uusitalo

Teknologiaa puhtaan vedyn tuottamiseen

Maailmalla etsitään kuumeisesti ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Hydrogenius Oy on kokkolalainen startup-yritys, joka kehittää teknologiaa puhtaan vedyn tuottamiseen. Teknologia tekee energiantuotannosta nollapäästöistä, ja parhaimmillaan jopa hiilinegatiivista.

Lue koko yritysjuttu täällä >>>

Teksti: Jorma Uusitalo

Juhlavuoden yritysjutut nostavat esiin rohkeutta yrittää             

Kokkola 400-juhlavuoden aikana KOSEKin kanavissa on nostettu esiin yritysjuttujen avulla alueemme yrittäjiä. Juhlavuoden tunnuslause kuuluukin: Rohkene, onni seuraa kyllä. Tavoitteenamme on ollut tuoda esiin yrittäjiä, jotka ovat omalla rohkeudellaan luoneet uutta, työllistäneet, yrittäneet ja selvinneet haasteista.

 

Rohkeutta on monenlaista; joskus suurta ja näyttävää, joskus pienempää ja henkilökohtaista. Yritystarinoissa löysimmekin monenlaisia tarinoita rohkeudesta; isoja ja pieniä, kaikkia niitä mitä arjessa ja toimivassa yhteisössä tarvitaan.

 

Yritysjuttujen aiheet löytyivät monella eri tavalla; peilaten juhlavuoden eri teemoja, sekä otimme vastaan ideoita yritysjuttuihin sopivista yrittäjistä pitkin juhlavuotta. Alkuvuodesta yritysjutut katsovat hieman taakse historiaan. Juttusarjan aloitti yritys, joka on yksi vanhimmista edelleen toiminnassa olevista yrityksistä Kokkolassa.

 

Antoisia lukuhetkiä yritystarinoiden parissa!