perjantai 5.6.2020 | 08:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Outi Yli-Arvon kolumni: Kolmen ja puolen tunnin kellonlyömä

Outi Yli-Arvo
To 6.12.2018 klo 08:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viime keväänä Soite tiedotti keskittävänsä neuvoloiden puhelinpalvelun omaan puhelinkeskukseen. Terveydenhoitajien omista soittoajoista ja puhelinnumeroista luovuttiin. Soiten mukaan neuvolaan saa keskitetyn puhelinyhteyden kautta entistä paremmin yhteyden.

Tämä viimeksi mainittu särähti korvaan. Homma omien terveydenhoitajien kanssa oli pelannut moitteettomasti. Jos he eivät voi vastata puhelimeen heti, he soittavat takaisin kun pystyvät. Tai voin kertoa asiani tekstiviestillä. Jo kättelyssä vaikutti siis siltä, että pienen paikkakuntien neuvola-asiakkaiden palvelu oli heikentymässä.

Omaan terveydenhoitajaan saa yhteyden jättämällä soittopyynnön. Toki, mutta puhelimen toisessa päässä oleva terveydenhoitaja haluaa tietää, millä asialla haluat tavoittaa omaa terveydenhoitajaasi. Jos asia on sellainen, että hän voi siinä auttaa, soittopyyntöä ei tietenkään jätetä, enkä saa olla kontaktissa omaan terkkariini.

Tässä taannoin yritin perjantaipäivänä jättää soittopyyntöä terveydenhoitajalle tiedustellakseni lapsen labrakokeen tuloksia. Samalle päivälle se ei onnistunut, mutta puhelinkeskuksesta kerrottiin, että oma terveydenhoitajamme soittaisi takaisin maanantaina kello kymmenen. Se kuulosti hyvältä! Edellisenä päivänä eli sunnuntaina asiasta tuli vielä muistutusviesti.

Maanantaina asettauduin ennen kymmentä puhelimen ääreen ja odotin soittoa, jota ei tullut. Koska olin huolestunut äiti, puoli yhdeltätoista soitin naama punaisena neuvoloiden puhelinkeskukseen. Minulle kerrottiin, että omalle terveydenhoitajalleni on ehkä tullut jotain kiireellistä ja hän soittaa varmasti niin pian kuin mahdollista. Soittoa ei kuitenkaan kuulunut. Koska olin huolestunut äiti, puoli kahdelta soitin jälleen puhelinkeskukseen ja kuulostin todennäköisesti enemmän leijonalta kuin ihmiseltä. Minua rauhoiteltiin, että soitto varmasti tulee. Sanottiin myös, että jos on luvattu soittaa kymmeneltä, kannattaa varautua siihen, ettei soitto tule "juuri sillä kellonlyömällä". Kolmen ja puolen tunnin kellonlyömä on mielestäni aika pitkä.

Oma terveydenhoitaja soitti takaisin neljän jälkeen iltapäivällä. Hänen tiedoissaan oli vain soittopyyntö, ei puhelinaikaa kello kymmenen. Minä olin yhä se leijona. Anteeksi. Olin vain huolestunut äiti.

Kirjoittaja on Keskipohjanmaan toimittaja.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »