maanantai 18.2.2019 | 07:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Voimanostaja Julianna Löllö valittiin Vuoden nivalalaiseksi

Eetu Kupulisoja Keskipohjanmaa+
To 6.12.2018 klo 13:00

23-vuotias voimanostaja Julianna Löllö lähti vuoteen 2018 sillä ajatuksella, että hän tykittää menemään täysillä ja osallistuu kaikkiin mahdollisiin kansainvälisiin kilpailuihin sekä SM-kisoihin. Kyseessä oli hänen viimeinen vuotensa juniorisarjoissa.

Suunnitelmat toteutuivat liki täydellisesti, sillä vuoden kääntyessä kohti auringonlaskuaan komeilee Löllön palkintokaapissa uusina mitaleina muun muassa MM-pronssia sekä EM-hopeaa ja -pronssia. Mitalit tulivat 23-vuotiaiden 72 kilon sarjassa.

– Toukokuun klassisen penkkipunnerruksen MM-kisat olivat kauden pääkisat. Niiden eteen tehtiin paljon töitä, ja sieltä tulikin mitali. Samalla meni vihdoin sadan kilon tulos rikki ensimmäistä kertaa, johon olin tosin tyytyväinen, 102,5 kilon tuloksen nostanut Löllö kertaa.

MM-kisat käytiin Vantaalla, mutta EM-kisoissa Löllö pääsi edustamaan Nivalaa myös ulkomailla. Hopeaa tuoneet klassisen penkkipunnerruksen kisat käytiin Ranskassa ja pronssiset varustepenkkipunnerruksen kisat Luxemburgissa.

– EM-kisoissa tulokset (klassisessa 102,5 kiloa ja varuste- eli "paitapenkissä" 130 kiloa) jättivät hieman hampaankoloon. Niissä kisoissa haettiin mitalia varman päälle.

Tulokset olivat hyviä läpi vuoden, ja Löllö paranteli useampaan otteeseen SE-lukemia. SM-kisoista irtosi kultaa ja pronssia. Välillä nostaja kilpaili myös 63 kilon sarjassa, mutta ennen kansainvälisiä kisoja nosti painonsa taas ylempään painoluokkaan sopivaksi.

Vuoden nivalalaisen titteli tuli nostajalle täytenä yllätyksenä. Urheilijat ovat tunnustuksen pokanneet ennenkin, mutta Julianna Löllö ei sitä osannut omalle kohdalleen odottaa.

– Se oli positiivinen yllätys. Aluksi saattoi päästä muutama kirosanakin, kun ihmettelin, mitä tämä on, mutta hienosta asiasta on kyse. En olisi uskonut, että vielä 23-vuotiaana saan tuollaista kunniaa.

Tunnustuksen jakava Nivala-Seuran perustelee valintaa sillä, että Löllö on luonut positiivista vaikutelmaa ja edustanut Nivalaa menestyksekkäästi Suomessa ja maailmalla.

Ainakaan vielä Vuoden nivalalainen suunnittele jättävänsä kotipaikkakuntaansa, vaikka työpaikka lastenhoitajana on Ylivieskan puolella.

– Kaupunki on antanut ensi vuodeksikin luvan käyttää kuntosalia ja Uikon palveluita rajattomasti, joten se on hyvä motivaattori pitää itsensä täällä, Julianna Löllö naurahtaa.

Ensi vuonna hän aikoo ottaa hieman happea voimailuun, sillä edelliset neljä vuotta ovat olleet raskaita ja kroppakin on kisaputken jälkeen levon tarpeessa. Lisäksi vaatimustaso nousee entisestään avoimeen luokkaan siirryttäessä.

– Ainakin alkuvuodesta vedetään peruskuntokautta. Katsotaan, mitä tulokset sanovat. Avoimissa ehtii nostaa nelikymppiseksi asti ja sen jälkeen veteraanisarjoissa, joten aikaa on. Kisata on tarkoitus, mutta päivää en vielä tiedä.

Vuoden nivalalainen on valittu vuodesta 1991 alkaen. Ensimmäinen Vuoden nivalalainen oli Kirsi Hiekka, 1992 oli vuorossa Mika Viitala, 1993 Pentti Ranttila, 1994 Lauri Heiska, 1995 Pekka Vilkuna, 1996 Paula Hautala, 1997 Maija Päivärinta, 1998 Piia Peltosaari, 1999 Hannu Havisto, 2000 Kari Krapu, 2001 Marttiina Joensuu, 2002 Päivi ja Juha Kallio, 2003 Henna-Maija Kuki, 2004 Pirkko Mäenpää, 2005 Kari Valtanen, 2006 Mira Saaranen, 2007 Eero Isomaa, 2008 Kari Ahlholm, 2009 Sirkka Junttila, 2010 Riitta Latvala-Erkkilä, 2011 Jaana Ojala, 2012 Eero Karhu, 2013 Lauri Gummerus, 2014 Teppo Polvi, 2015 Teuvo Pirttimaa, 2016 Marja ja Pekka Mönkkönen ja 2017 Jari Jyrkkä.

Julianna Löllö

23-vuotias Vuoden nivalalainen 2018.

Saavutti voimanostajana vuoden aikana MM-pronssia, EM-hopeaa, EM-pronssia, SM-kultaa sekä SM-pronssia. Aiemmilta vuosilta muun muassa viisi Suomen mestaruutta.

Kilpailee sekä klassisessa voimanostossa, klassisessa penkkipunnerruksessa että varustepenkkipunnerruksessa.

Edustaa seuratasolla Kokkolan Jymyä. Valmentaja Jymyn Mats Finne.

Koulutukseltaan lähihoitaja. Työskentelee lastenhoitajana Ylivieskassa.

Perheeseen kuuluu äiti, sisarukset lapsineen sekä koira.

Käyttää vähäisen työltä, harjoittelulta ja koiran kanssa lenkkeilyltä jäävän ajan lepäämiseen sekä perheen ja kavereiden kanssa olemiseen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori