perjantai 26.4.2019 | 00:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Onnea, Suomi! Itsenäisyyspäivä on täynnä tapahtumia – katso tästä aikataulut

Katariina Poranen Keskipohjanmaa+
To 6.12.2018 klo 08:02 [päivitetty to 08:26]

Suomessa vietetään itsenäisyyden 101-vuotisjuhlaa. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaalla päivä on täynnä tapahtumia. Monessa kaupungissa ja kunnassa järjestetään omia itsenäisyyspäiväjuhlia, jumalanpalveluksia ja sankarihaudoilla käyntejä.

Esimerkiksi Kokkolassa alkaa kello 12.45 itsenäisyyspäivän kunnianosoituskierros, jossa kierretään linja-auton kyydissä kotirintamanaisten muistomerkki, jääkärimuistomerkki, Vapaudenpatsas, JR 29 muistomerkki ja Lotta-patsas.

Iltapäivällä useilla paikkakunnilla kokoonnutaan puolestaan juhlahetkiin ja konsertteihin. Kokkolassa itsenäisyyspäivän juhla järjestetään kello 15 kaupungintalolla.

Itsenäisyyspäivä on liputuspäivä, jolloin Suomen lipun voi nostaa salkoon aamukahdeksalta. Lippu lasketaan illalla kello 20.

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän lipunnosto järjestetään aamulla kello 9 Helsingissä.

Perinteinen itsenäisyyspäivän paraati järjestetään Mikkelissä. Paraati on nähtävissä televisiossa Ylen TV1-kanavalta kello 13 lähtien. Yle Areenassa suora lähetys itsenäisyyspäivän paraatikatselmuksesta alkaa jo kello 11.50.

Yle Teema näyttää kello 12 alkaen suomalaisten itsenäisyyspäivän klassikkoelokuvan, vuoden 1955 Tuntemattoman sotilaan.

Televisiossa ilta huipentuu Linnan juhliin. Lähetys Presidentinlinnasta alkaa TV1:ssä kello 18.55 ja jatkuu kello 22.15 asti.

Itsenäisyyspäivänä suurin osa ruokakaupoista on auki. Alkon ovet sen sijaan pysyvät kiinni. VR:n junat kulkevat pääosin sunnuntain aikatauluilla ja kaukoliikenteen busseissa voimassa ovat poikkeusaikataulut.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »