torstai 20.6.2019 | 22:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Op:n uusi toimitusjohtaja Rantala muistuttaa: Huonompiin aikoihin aina viisasta varautua - videolla miehen vastaukset lainanotosta

Hannu Lehto Keskipohjanmaa+
Pe 11.1.2019 klo 15:30

OP Keski-Pohjanmaan uusi toimitusjohtaja Jyrki Rantala neuvoo luotonottajia varautumaan nykyistä huonompiinkin aikoihin.

– Jos hivenen pilke silmäkulmassa ajattelee, niin meilläkin on erilaisia vakuutustuotteita työttömyyden, työkyvyttömyyden tai sairauden varalle sekä korkosuojauksia, mutta arkielämään kuuluu se, että valitettavan usein perheitä kohtaa myös avioero, ja sen myötä rahoitussuunnitelmat menevät uusiksi. Avioeron varalle voisi olla myös vakuutus, mutta jos sen todennäköisyys on 50 prosentin luokkaa, niin vakuutustuotteena se saattaisi tulla niin kalliiksi, että kukaan ei sitä ottaisi, Rantala heittää osin leikillään.

Pankkimies tietää, että välillä voi tulla "lunta tupaankin", kun lainatiskeillä keskustellaan luottovaihtoehdoista:

– Ennen lähdettiin omistusasuntomarkkinoille yksiöiden ja kaksioiden kautta. Nyt havaittavissa enemmänkin "kaikki minulle nyt ja heti" -mentaliteettia. Kun tätä keskustelua herättelee, niin kyllä meillekin tulee lunta tupaan. Joistakin voi tuntua, että opastaako pankki liikaakin, kun puhutaan varautumisesta tulevaan. Joskus tulee kommentteja tyyliin: "kyllä minä omat asiani tiedän, pärjäänkö vai en".

Rantala haluaa palauttaa mieliin vanhan nyrkkisäännön perheiden lainanhoitomenoissa.

– Perinteinen nyrkkisääntö siitä, että jos kolmannes nettotuloista menee lainoihin, niin 2/3 jää vielä elämiseenkin toimii nykypäivänäkin.

Laaja Jyrki Rantalan henkilöhaastattelu julkaistaan lauantaina 12.1. Keskipohjanmaa-lehdessä ja www.keskipohjanmaa.fi:ssä

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »