torstai 20.6.2019 | 22:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulun uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen kustannusarvio 208 miljoonaa euroa - urakkasopimukset allekirjoitettu

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa+
Pe 11.1.2019 klo 13:38

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet päivitetyn allianssiurakkasopimuksen. Sopimuksella sinetöitiin kesällä 2018 päivitetyn yleissuunnitelman mukaisen ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka.

Projektiallianssiin kuuluvat Aro Systems Oy ja NCC Suomi Oy (urakoitsijat), A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, Granlund Kuopio Oy, Granlund Tampere Oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Uki Arkkitehdit Oy (suunnittelijat ja konsultit).

Hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvan A-rakennuksen urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa.

– Toteutusmuodoksi valitusta yhteistoimintamallista eli allianssista olemme saaneet erittäin hyvää käytännön kokemusta ja erityisesti näyttöä siitä, että malli sopii erinomaisesti suuriin ja kompleksisiin hankkeisiin, joissa voi tapahtua suuriakin muutoksia - kuten meillä nyt vajaan vuoden aikana on tapahtunut, toteaa Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen rakentamiselle poikkeusluvan marraskuussa, Kontinkankaan kaavamuutos vahvistettiin joulukuussa ja purkulupa saatiin joulukuussa.

– Nyt kun vielä saatiin rakennuslupa tällä viikolla, niin pääsemme lopultakin aloittamaan tämän koko pohjoisen Suomen kannalta tärkeän suurhankkeen, jatkaa Tampio.

Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 ja pysäköintilaitoksen sekä hallintorakennuksen purkutyöt tehdään vuoden 2019 alussa. Varsinaiset rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2019. Aiemmassa yleissuunnitelmassa olleiden kahden viisikerroksisen rakennuksen sijaan rakennetaan nyt kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista toisen rakentaminen kuuluu tähän urakkaan.

Ensimmäisen vaiheen uudistiloja ovat päivystys, lasten ja naistensairauksien hoitoon tarvittavat tilat, teho-osastot sekä suurin osa uusista leikkaussaleista ja vuodeosastoista. Uudisrakennus valmistuu käyttöön vaiheittain niin, että päivystys, synnytys-, teho- ja leikkaustoiminnot, sekä näitä tukevat kuvantamisen ja vuodeosastojen tilat voidaan ottaa käyttöön vuoden 2022 loppuun mennessä. Loppuosa, pääosin vuodeosastoja sisältävät tilat otetaan käyttöön vuoden 2023 loppuun mennessä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »