sunnuntai 29.1.2023 | 10:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Keskipohjanmaa 20 vuotta sitten: Päätoimittaja Vetelin kh:n puheenjohtajaksi

Urpo Nykyri
Su 27.1.2019 klo 07:20

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

VETELI

Vetelin kunnanvaltuusto valitsi paikallislehti Perhonjokilaakson päätoimittajan ja toimitusjohtajan Mauri Ahon (kesk.) kunnanhallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 1999. Aho on aikaisemmin toiminut valtuuston varapuheenjohtajana ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Kuntalain mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen ei ole ”henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa”.

Kuntalain pykälän on tulkittu sulkevan kunnanhallituksen ulkopuolelle ainakin paikalliset pankit, mutta mediavaltaa lain kirjain ei koske.

Valtuuston puheenjohtaja Jorma Kangas (kesk.) sanoi valitsijoiden käyneen keskustelun, jossa pohdittiin, onko päätoimittajan valinta kunnanhallituksen puheenjohtajaksi ”huonoa tapaa”.

- Keskustelussa päädyttiin, ettei siitä ole mitään haittaa myöskään muille kunnille, koska lehti on ollut tasapuolinen kaikkia levikkialueensa kuntia kohtaan, Kangas kertoi.

Kunnanhallituksen jäseniksi valittiin Riitta Huusko (kesk.), Hannu Haukilahti (kesk.) ja Asta Pilvilampi (kesk.) sekä Pekka Tikkakoski (krist.), Erkki Lumppio (sd.), Marketta huhta (kok.), Marketta Pulkkinen (ps.) ja Leo Saari (ps.), joka toimii hallituksen varapuheenjohtajana.

Ahon tilalle sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Risto Pulkkinen.

Jorma Kangas oli ilmoittanut syksyllä olevansa valmis jättämään työn valtuuston puheenjohtajana, mutta päätti jatkaa.

- Olo oli kuin vanhalla kilpailuun tympääntyneellä ravihevosella, joka kuitenkin kannustuksella saatiin syttymään uudelleen, Kangas perusteli.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Heikki Ovaska (ps.) ja toiseksi Tapio Patana (kesk.)

Valtuusto hyväksyi seurakunnan kanssa solmitun vaihtokirjan, jolla kunta saa maata Puusaaresta.

Useita valtuutettuja hiersi kirkkohallituksen väliintulo, jolla maan hinta nousi huomattavasti. Kunnanjohtajan arvion mukaan hinta on kuitenkin lähellä sijaitsevan Anannkallion alueen tasoa.

Sosialidemokraatit olisivat halunneet palauttaa kaupan uudelleen valmisteltavaksi, mutta eivät saaneet muilta tukea.

- Kaupassa seurakunnalle annettu maa ei mene Helsinkiin vaan Veteliin, Risto Pulkkinen lohdutti hävinneitä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »