maanantai 18.2.2019 | 07:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Alivoimalle jäänyt Jaro taisteli, mutta AC Oulu haki voiton Suomen Cupin jalkapallo-ottelussa

Jarno Herranen Keskipohjanmaa+
La 9.2.2019 klo 19:05

Jaro koki kahden tasapelin jatkeeksi tappion jalkapallon Suomen Cupissa, kun AC Oulu haki Ykkösen joukkueiden kohtaamisessa voiton Pietarsaaresta maalein 1–3 (0–1).

Oululaiset pääsivät johtoon 12. minuutilla, kun Jere Aallikkoa rikottiin ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarin pisti varmasti sisään Loorents Hertsi. Avausmaali jäi hieman kismittämään Jaro-valmentaja Niklas Käckoa.

– Se oli sellainen tilanne, että joskus vihelletään ja joskus ei. Tällä kertaa vihellettiin ja vastustaja sai otteen tasaisesti alkaneesta pelistä, Käcko mietti.

Toisen kylmän suihkun Jaro sai avausjakson lopussa, kun Axel Vidjeskog sai toisen varoituksensa ja katseli punaista korttia.

Alivoimalle jääneen Jaron valmennus reagoi tauolla ja teki hieman muutoksia ryhmitykseen. Vajaalla Jaro taisteli ansiokkaasti, mutta lopulta Jere Aallikon laukaus vei oululaiset kahden maalin karkumatkalle, kun ottelua oli pelattu 58 minuuttia.

Viisi minuuttia myöhemmin oli Jaron vuoro onnistua. Asialla oli kahden kuukauden mittaisella sopimuksella Jarossa pelaava jenkkihyökkääjä Wilterlynd Inalien.

– Ensimmäisellä puoliajalla Inalienista näki, ettei hän välillä oikein tiennyt, mitä kentällä pitäisi tehdä. Toisella jaksolla hän nosti tasoaan. Hän oppii koko ajan lisää ja teki hienon maalin. Ihan parasta Inalienia ei vielä nähty, Käcko summasi hyökkääjän otteita.

Jaro teki neljä vaihtoa, kun vuorollaan kentälle juoksivat Otto Hirvonen, Jim Myrevik, Darvin Chavez ja Papa Niang. Viimeisen vartin Jaro pelasi kolmen alakerralla, neljällä keskikenttäpelaajalla ja kahdella hyökkääjällä hakien tasoitusta.

Riskipeli kostautui, sillä ottelun päätösnumerot niittasi lisäajalla Pekka Welling, joka viimeisteli lähietäisyydeltä 1–3 hienon hyökkäyksen jälkeen. Nappisyötön maaliin antoi Aapo Heikkilä.

Omistaan Käcko nosti esiin hurjasti töitä tehneet Joni Remesahon ja Jaakko Alasuutarin.

– Molemmat raatoivat ja voittivat palloja ympäri kenttää. Työmoraali oli todella hyvä, Käcko kehui.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori