Paikallisuutiset

Yhdistyksillä on tilaongelmia Himangalla. Nyt kysytään, mistä perhekahvilalle löydetään uudet tilat, jos terveysasema muuttaa palvelutoimistoon?

Lukijan vinkki

Himangalla on solmu, joka odottaa aukaisemistaan. Ensin pelilaudalla olevat kaksi pelinappulaa täytyisi saada oikeille paikoilleen.

Kyse on Himangan terveysasemasta ja MLL:n perhekahvilasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli Himangan veikeänvärisen palvelutoimiston eli entisen kunnantalon kunto todetaan riittävän hyväksi, Himangan terveysasema saattaa muuttaa sinne. Ongelma on siinä, että samaan paikkaan on ollut muuttamassa myös perhekahvila.

Meille oli luvattu, että pääsemme mukaan vaikuttamaan tuleviin tiloihin. Anna Karsikas-Kuusisto

Muita vastaavan tasoisia tiloja ei lapsiperheiden kokoontumispaikaksi ole vielä tiedossa.

– Perhekahvilassa kokoonnutaan vähintään kahdesti viikossa. Sieltä saa juttuseuraa ja leikkikavereita. Osallistujia on paljon, sillä muuta päivätoimintaa ei Himangalla hirveästi ole, sanooAnna Karsikas-Kuusisto.

Karsikas-Kuusisto on asunut perheineen Himangan Hillilässä noin puolitoista vuotta. Himangalle muutettiin Tampereelta, töiden sekä isovanhempien ja sukulaisten läheisyyden takia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

­

Tällä hetkellä Himangan perhekahvila toimii betonikuutiota muistuttavassa entisessä virastotalossa, Himangan palvelutoimiston naapurissa.

Kalajoen kaupunki suunnittelee rakennuksesta luopumista.

Kiinteistöjen käyttöä on tarkoitus tehostaa, sanoo talonrakennuspäällikköRauli Mäkitalo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kerhotoiminnan ja muiden yhdistysten lisäksi entisessä virastotalossa toimii fysioterapeutti. Rakennus on siinä kunnossa, että sitä ei kannata missään nimessä kunnostaa. Se on tarkoitus purkaa. Paikalla on rivitalotontti.

Himangalla oli valmistauduttu siihen, että perhekahvila muuttaa palvelutoimiston rakennukseen. Kalajoen kaupungin suunnitelmissa puhuttiin jo yhdistysten talosta.

Nyt lähdetään kuitenkin selvittämään Himangan terveysaseman väistötilojen sijoittamista palvelutoimiston rakennukseen.

Korttitalo kaatuu lapsiperheiden ja yhdistysten tulevan kokoontumispaikan päälle.

– Odotimme jo uutta paikkaa, koska meille oli luvattu, että pääsemme mukaan vaikuttamaan tuleviin tiloihin. Kaupungin uudet suunnitelmat tulivat meille yllätyksenä, sanoo Karsikas-Kuusisto.

Karsikas-Kuusisto ja himankalainenLaura Tilus pitävät hyvänä sitä, että rahaa ei käytetä enää terveysaseman kuntotutkimukseen.

– Tilat oli jo tutkittu ja todettu, ettei rakennusta kannata korjata. Pelkona kuitenkin on, että jos terveysasemalle tehdään väistötilat palvelutoimistoon, emme saa uutta terveysasemaa. Kauhuskenaario on palveluiden karkaaminen Kalajoen keskustaan. Se olisi lapsiperheiden ja vanhusten kannalta ikävää, sanoo Karsikas-Kuusisto.

Kalajoen talonrakennuspäällikkö Rauli Mäkitalo pitää selvänä, että vuonna 1965 rakennettua Himangan terveysasemaa ei lähdetä enää korjaamaan. Samalla hän pohtii, olisiko terveysasema palvelutoimiston väistötiloissa "hamaan tappiin asti"?

– Uuden terveysaseman rakentaminen on lopulta poliittinen päätös. Sitten on vielä mahdollinen soten toteutuminen, joka sotkee kuvioita.

Palvelutoimiston kuntotutkimussuunnitelma on valmiina. Mäkitalo uskoo, että rakennuksen kunto on selvillä alkukesän aikana.

– Kunto pitää selvittää ennen muutaman sadantuhannen euron remonttia, sanoo Mäkitalo.

Laura Tiluksen mukaan yleiset kokoontumistilat ovat jo nyt vähissä Himangalla.

– Myös nuorisotoiminta menettää tilat, kun vanha yläaste puretaan. Kaikki eivät mahdu palvelutoimiston rakennukseen, jos terveysaseman väistötilat tulevat sinne. Ideaalitilanne olisi tietenkin se, että Himangalle rakennettaisiin uudet tilat terveysasemalle. Toivomme, että kaupunginvaltuustossa pohdittaisiin kokonaistilannetta rauhassa, Tilus sanoo.

Kommentti

Fakta

Perhekahvila

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Himangan yhdistyksen perhekahvila on lapsiperheiden kohtaamispaikka. Kahvittelumaksu on kaksi euroa perheeltä. Kahvila on avoinna vanhassa virastotalossa maanantaisin ja torstaisin kello 10–14.

Perhekahvilan oli tarkoitus muuttaa lähitulevaisuudessa naapurissa sijaitsevaan Himangan palvelutoimistoon. Terveysaseman väistötilojen tarve kuitenkin sotki suunnitelmat. Kahvilan tulevasta paikasta ei ole varmuutta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä