tiistai 4.8.2020 | 23:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Norja juhli parisekaviestissä – Suomen Tero Seppälä ja Kaisa Mäkäräinen paransivat loppua kohden, mutta eivät yltäneet kärkikymmenikköön

Jarno Herranen
To 14.3.2019 klo 18:49 | päivitetty to 19:04

Norjan kaksikko MarteOlsbuRöiseland/JohannesThingnesBö voitti ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa ohjelmassa olleen parisekaviestin ampumahiihdon MM-kisoissa Ruotsin Östersundissa. Hopealle sijoittui Italia ja Ruotsi oli kolmas. Suomi oli 12:s parivaljakolla Kaisa Mäkäräinen/Tero Seppälä.

Ensimmäisellä osuudella Mäkäräinen ampui makuulta puhtaasti pitäen Suomen kärkijoukoissa, mutta pystypaikalla Mäkäräinen tarvitsi kaikki kolme varapatruunaa joutuen lisäksi sakkokierrokselle. Seppälä pääsi ensimmäiselle omalle osuudelleen 50 sekuntia kärkeä perässä.

Seppälä tarvitsi kummallakin ampumapaikalla yhden varapatruunan, jotta viisi taulua kaatuivat. Toisessa vaihdossa Suomi oli 19:ntenä, minuutin ja 15 sekunnin päässä kärjestä.

Kolmannella osuudella Mäkäräinen ampui makuulta jälleen puhtaasti. Kun pystyammuntakin kulki paremmin, nosti Mäkäräinen Suomen 11:nneksi, mutta eroa kärkeen oli silti minuutti ja 13 sekuntia.

Ankkuriosuudella Seppälä teki ampumapaikalla takuuvarmaa työtä, sillä jokainen kymmenestä laukauksesta osui tauluun. Maalissa Suomi oli 12:s. Eroa voittajaan kertyi lopulta minuutti ja 39 sekuntia.

– Varsinkin toinen osio meni hyvin. Yksi lataushäiriö viimeiseen pystyyn vähän sotki, mutta ihan hyvät suoritukset ampumapaikalla, kertaalleen ladulla kaatunut Seppälä totesi Ylen haastattelussa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »