tiistai 9.8.2022 | 19:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Päätoimittaja: Yhteiskunnallinen asema vaikuttaa julkisuuteen – Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on vastuullinen vaikuttaja

Tiina Ojutkangas
Ke 3.4.2019 klo 17:00 | päivitetty to 07:59

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskipohjanmaa julkaisi uutisen Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtajan toiminnasta äänestyspaikalla: Reino Herlevi julkaisi Facebookissa kuvan äänestyslipustaan äänestyspaikalla. Herlevi paheksui Keskipohjanmaan toimintaa, jota kutsui rikolliseksi, koska lehti julkaisi kuvakaappauksen Herlevin FB-päivityksestä. Herlevi arvioi asiaa lehden Facebookissa uutisen yhteydessä.

Journalistin ohjeiden mukaan tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin. Tässä tapauksessa asia oli selvä, kun tiedot saatiin suoraan Herlevin sosiaalisen median päivityksestä. JSN:n tulkinnan mukaan Facebookin päivityksiä voi käyttää suhteellisen vapaasti. Jokaisen Facebookiin kirjoittavan perimmäinen tarkoitushan on julkaista tietoja joko itsestään tai jostakin muusta, mitä hän pitää tärkeänä.

Facebook on paitsi yhteydenpitoverkosto myös julkaisualusta. On hyvä muistaa, että jokainen Facebookissa julkaistu tieto voi levitä nopeasti maailmalle myös silloin, kun kasvokirjaystäviä on vain kourallinen, toteaa JSN.

Reino Herlevi on kaupunginhallituksen puheenjohtajana julkinen henkilö ja niin vastuullisessa asemassa Kokkolan kaupungissa, että Keskipohjanmaan julkaisema kuvakaappaus Facebook-päivityksestä ei riko mitenkään yksityisyyden suojaa tai lakia. Herlevin asemassa olevan henkilön pitää ymmärtää, että 1200 ihmiselle tiedon julkistaminen ei ole kovin yksityistä. Herlevin päivityksen teki uutiseksi nimenomaan hänen yhteiskunnallinen asemansa.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi julkaisi kuvan äänestyslipukkeestaan Facebookissa – "osoittaa erittäin huonoa harkintaa", sanoo vaalijohtaja Arto Jääskeläinen

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »