Paikallisuutiset

Päivän henkilö: Keskipohjanmaan viiniarvioija, kokkolalainen Juha-Matti Anttila muistuttaa, että viini ja ruoka ovat liittolaiset

Harrastus: Anttilalla on parinkymmenen vuoden tausta viiniharrastajana. Hänen kirjoittamansa viinipalsta julkaistaan Keskipohjanmaassa tiistaisin.

Juha-Matti Anttila muistuttaa, että viinin kohdalla vanha sanonta on käännettävä päälaelleen: makuasioista pitää kiistellä!
Juha-Matti Anttila muistuttaa, että viinin kohdalla vanha sanonta on käännettävä päälaelleen: makuasioista pitää kiistellä! Kuva: Maisa Järvelä

Kokkola

Miten ja milloin viiniharrastuksesi alkoi?

– Se oli 90-luvun alkua. Ihmettelin, miksi ihmiset joivat ruokajuomana viiniä, vaikka se maistui niin happamalta. Aloin miettiä, että jos maailmanlaajuisesti ihmiset juovat viiniä ruokajuomana, niin täytyyhän siinä olla jotain erityistä.

– Aluksi harra

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä