tiistai 20.8.2019 | 15:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Poliisi 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvonta: 103 ajo- ja lepoaikarikkomusta ja 22 ajopiirturirikkomusta

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa+
To 16.5.2019 klo 13:03

Poliisin keskiviikkona kello kuusi alkaneen ja torstaina kello 6 päättyneen 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvontajakson aikana todettiin 103 ajo- ja lepoaikarikkomusta ja 22 ajopiirturirikkomusta.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan seitsemässä tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 40 kappaletta. Linja-autoja tarkastettiin 48, joista 17 sai jonkin asteisen seuraamuksen.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (26) ja kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (7).

– Vuoden 2018 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutos huonompaan suuntaan oli tapahtunut erityisesti kuorman varmistamisen osalta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset pysyivät samalla tasolla, samoin ajoneuvoissa todetut epäkuntoisuudet. Onnisen mukaan tilanne näyttää kuitenkin tältäkin osin edelleen huolestuttavalta.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, sekä linja-autojen osalta liikennelupiin, ammattipätevyyksiin ja turvalaitteiden käyttöön. Samat painopistealueet näyttävät säilyvän jatkossakin.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 731 raskasta ajoneuvoa, joista 583 kotimaista sekä 100 ulkomaista, ja 48 linja-autoa. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 178 seuraamusta ja annettiin lisäksi 100 huomautusta.

Tehostettua valvontaa tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueella.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »