Paikallisuutiset

Timo Somero tuli Ylivieskasta Nivalaan rakentamaan herättäjäjuhlia – Perjantaina alkavat juhlat ovat vaatineet satojen ihmisten työpanoksen

Nivalan herättäjäjuhlille odotetaan jopa 30 000 seuravierasta

NIVALA

Sopii hyvin minulle, sanooTimo Somero Ylivieskasta.

Somero vastaa noilla sanoilla kysymykseen, mikä saa hänet aina uudestaan tarttumaan vasaraan ja sahaan ja rientämään Herättäjä-Yhdistyksen talkoisiin. Tämän kummempaa filosofiaa hän ei tarjoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastauksellaan Somero itse asiassa paljastaa paljon herännäisyyden ytimestä, siitä että ihminen on pieni ja täysin laupiaan Jumalan armon varassa. Vaikka paljon tehdään, siitä ei pidetä melua.

Nilsiässä yleisölle alettiin kertoa ensimmäistä kertaa liikkeen historiassa virret etukäteen. Simo Korkalainen Seurajärjestäjä, Herättäjä-Yhdistys

– Niin, minä olen talkoissa vasta kahdeksannen kerran. Täällä on miehiä, jotka ovat olleet mukana kymmeniä kertoja. Luulen että meitä kaikkia yhdistää se, että tästä kaikesta saa hyvän mielen, hän jatkaa ja toteaa vielä kerran: tämä sopii hyvin minulle.

Somero ja sadat muut talkoolaiset ovat jo parisen viikkoa rakentaneet vähin erin tunti tunnilta Nivalassa perjantaina 5.7. alkavien herättäjäjuhlien juhlakenttää ja vieraita palvelevia muita rakennelmia.

– Viikonloput on pidetty vapaata ja yksi perjantai pidettiin rokulia, kenttätoimikunnan puheenjohtajaJukka Turunen Nivalasta vahvistaa ja kiittää uutteria talkoolaisia. Heidän työtään olisi ollut vaikea, jollei mahdotonta korvata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla Turunen muistaa arvostaa kaikkia niitä 1700 talkoolaista, jotka ennen ja juhlien aikana palvelevat seuravieraita.

Timo Someron talkoointo juontaa juurensa lapsena omaksuttuun hengelliseen perintöön. Hän on kulkenut 60-luvulta alkaen ensin vanhempien ja sitten puolison Astan kanssa herättäjäjuhlilla. Viimeiset kahdeksan kesää hän on lisäksi osallistunut herättäjäjuhlien seurakentän rakentamiseen ja purkamiseen eri puolilla maata, muun muassa Vantaalla, Nilsiässä ja Tampereella.

– Sinne mentiin asuntoautolla. Nyt voi kulkea kotoa. Tosin ajattelimme tuoda tänne torstaina asuntoauton ja yöpyä siinä. Saa nyt nähdä, Somero miettii.

– Tässä on vaikka minkälaista puuhaa. Nyt maalaamme yleisövessojen seiniä. Olen pystyttänyt myös juhla-alueen ruokapöytiä ja monenlaista muuta askaretta on päiviin sisältynyt, Somero kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seurakentällä ahkeroivat talkoolaiset ovat vuosien saatossa tutustuneet toisiinsa eikä työ sinällään ole rasittavaa.

– Meillä on hyvä yhteishenki ja yhteisöllisyyden tunne on valtava. Toki sekin helpottaa, että kaikki tuntevat päämäärän tärkeyden. Ainakin minä olen ylpeä körttiläisyydestäni, Somero toteaa.

Herättäjä-juhlien lisäksi Timo Somero on käynyt auttamassa Herättäjä-Yhdistystä muuallakin. Tänä kesänä miesjoukko Ylivieskasta nikkaroi kuntoon Aholansaaressa sijaitsevaa Hyvämäen rakennusta. Someron kädenjälki näkyy myös Petroskoin valtaosin suomalaisten rakentamassa kirkossa.

Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlien järjestäjäSimo Korkalainen kertoo torstaina alkavien ja sunnuntaina päättyvien juhlien järjestelyiden edistyneen suunnitellusti. Nivalan seurakentälle odotetaan kolmen päivän aikana lähes 30 000 seuravierasta.

Enimmillään seuravieraita lienee lauantaina iltapäivällä yli 10 000. Kahdeksalle tuhannelle on varattu penkit Tarhinpuistoon Kyösti Kallion koulun läheisyyteen.

Korkalaisen mukaan puheiden ja Siionin virsien lisäksi herättäjäjuhlilla on monenlaista ohjelmaa kuten konsertteja ja näytelmiä.

Järjestyksessään 125:nnet herättäjäjuhlat pidetään Nivalassa kahdeksannen kerran. Korkalaisen mukaan Nivala ja Lapua ovat järjestäjäpaikkakuntina kärkipäässä.

– Tänne ei ole ollut vaikea saada talkoolaisia mukaan. Suurin osa talkooväestä on Nivalasta ja lähiseudulta. Kalajokilaakso on herännäisyyden yhtä ydinaluetta, Korkalainen kertoo ja toteaa myös nuorten olevan hengessä ja fyysisesti mukana.

– Nuorille herättäjäjuhlat ovat tärkeä kokoontumispaikka. Muut tunnistavat heidät muun muassa körttipastillien myynnistä. Kaupan on 8 500 pussillista körttipastilleja, Simo Korkalainen kertoo.

Fakta

Herättäjäjuhlat

Pidetään viikonloppuna Nivalassa

Seurat alkavat perjantaina illalla ja päättyvät sunnuntaina iltapäivällä.

Herättäjäjuhlat Nivalassa nyt 8:nnen kerran

Puhujana muun muassa oopperalaulaja Esa Ruuttunen

Paikalle odotetaan 30 000 seuravierasta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä