perjantai 5.6.2020 | 09:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Alavieskalainen Tolopan Tyttö on Murron Titaanin jälkeläinen ja kilpailee suomenhevosten työmestaruuden SM-tittelistä Nivalassa

Päivi Savela
To 11.7.2019 klo 16:19 | päivitetty to 16:24

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

NIVALA

Tolopan Tyttö osallistuu kolmatta kertaa suomenhevosten valtakunnalliseen työmestaruuskilpailuun. Omistaja on alavieskalainen Teuvo Isokääntä.

Kahdeksanvuotias tamma on valmentautunut kisaan metsätöissä ja lanaa vetämällä.

– Tyttö on kiltti luonteeltaan ja hyvä odottamaan, kun teen kuormaa. Vähintään yhtä kiltti kuin vanhempansa Murron Titaani ja Muskotti, Isokääntä sanoo.

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruus ratkotaan yhdeksän kantakirjatamman kesken lauantaina Nivalassa.

Ensikertalaiset Virmaliina ja Maritta Vuorela Nivalasta ovat kovassa seurassa, sillä työmestarin titteliä tavoittelevat äskettäin Tahkolla Koillis-Savon vetokisan voittanut ja moninkertainen työmestari Luomutar ja Mikko Uusimäki Kälviältä sekä viidenneksi Tahkolla sijoittunut Pimpulan Vire ja Seppo Kauppinen Rautalammilta.

Virmaliinan osallistuminen Ylivieskan SM-kisaan peruuntui yskän takia.

– Sen jälkeen Virma on ollut terve. Se on rauhallinen ja itsevarma hevonen, kauhea pomo muille hevosille. Harjoittelu on otettu tällä kertaa rennosti. Jospa Virma yhden portaan vetäs, Maritta Vuorela toteaa.

Merijärveltä mukana on toista kertaa kilpaileva Tulimaja, jonka omistaja on merijärvinen Markku Jauhiainen. Myös Tulimaja on Murron Titaanin jälkeläinen.

– Olemme valmistautuneet kisaan huhtikuulta muokkaamalla peltoja ja sitten kesäkuusta lähtien vetämällä vanhaa Peko-merkkistä niittokonetta. Välillä on vedetty rekeä ja ajettu tilauskyytejä, Jauhiainen kertoo.

SM-titteli ratkaistaan kolmen osakokeen avulla, jotka ovat 1 000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän kerännyt hevonen saa arvostetun Työmestarin tittelin.

Kilpailuun osallistuvat myös sysmäläisen Kauko Tuomisen tallista Pelitin ja Tähden Piirros, pedersöreläisen Marika Hemgårdin Voiton Viivi, kesälahtelaisen Mika Karttusen Tirre ja rautalampisen Seppo Kauppisen Pimpulan Vire.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »