Kokkola-lehti

Asuntomessujen vaikutus voi olla pysyvä – Kokkolan vuoden 2011 messualueesta tuli vetovoimatekijä kaupunkiin

Perjantaina avatuilla Kouvolan Pioneeripuiston asuntomessuilla älytalo kohtaa kasarmiromantiikan.

Korian vanhalle kasarmialueelle sijoittuvilla messuilla keskeisessä asemassa ovat korjausrakentamisen ohella äly- ja minitalot.

Messut kertovat myös elävästi suomalaisen tiilirakentamisen historiasta ja yksi painopisteistä on uudenlainen senioriasumisen kortteli

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Messuille odotetaan järjestäjien mukaan noin 120 000 – 130 000 kävijää. Kahden ensimmäisen messupäivän jälkeen kävijöitä on ollut noin 6 500.

Ihmisten mielestä on ollut hyvä, että näytteillä on myös vuokrakohteita. Kouvolan asuntomessujen tiedottaja Elina Fanta

– Tosi vilkasta ollut ja sää on suosinut meitä. Aurinko on paistanut, muttei ole ollut liian kuumaa, tiedottajaElina Fanta iloitsee.

Fantan mukaan kävijät ovat tähän mennessä kiitelleet messualuetta viehättävän monipuoliseksi.

– Ihmisten mielestä on ollut hyvä, että näytteillä on myös vuokrakohteita. Lisäksi sisustusta on kiitelty monipuoliseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asuntokohteita esitellään Kouvolassa kaiken kaikkiaan 33. Niiden rinnalle on nostettu kolme virallista oheiskohdetta, Unescon maailmanperintökohde Verla, Taideruukki ja Ankkapurhan kulttuuripuisto.

– Oheiskohteet kuvaavat paikkakunnan teollisuushistoriaa ja liittyvät kaupunkia halkovaan Kymijokeen, Fanta summaa.

Messut sijoittuvat Korian vanhalle kasarmialueelle, jota leimaavat venäläisten rakentamat, tyypillisen punatiiliset kasarmirakennukset. Nämä nyt uuden käyttötarkoituksen saaneet kohteet , kuten upseerin päiväkoti, muusikon talo, pioneerikoulu ja juureskellari ovat osa asuntomessujen kiinnostavinta tarjontaa.

Upseerin päiväkoti on toiminut varuskunnan komentajan asuntona, mutta myös esikuntana, sairaalana ja upseerikerhona. Päiväkoti esittäytyy messuilla korjausrakennuskohteena kuten Muusikon talokin. Kyseessä on entinen miehistösauna ja leipomo,.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Loft-asunnoiksi muutettava Pioneerikoulu vuodelta 1936 on eräs alueen näkyvimpiä rakennuksia. Sen tiloissa voi messujen aikana tutustua varuskunnan historiaan, ihailla taidetta sekä tutkia uusimpia sisustustrendejä.

Juureskellari puolestaan on yli satavuotias tiilirakennus, jossa messujen aikaan järjestetään tiilen historiaa ja käyttöä Suomessa esittelevä näyttely. Rakennus on toiminut paitsi varastotilana myös ruumishuoneena. Viime vuosina siellä on toiminut kesäkahvila.

Elokuun 11. päivään asti jatkuvilla messuilla järjestetään myös neljä erityyppistä teemaviikkoa. Teemoiksi on valittu harrastukset, sisustaminen, remontointi sekä historia ja tulevaisuus.

Tämänkertaisilla asuntomessuilla ei ole mukana yhtään keskipohjalaista talotehdasta. Toisella puolella Suomea sijaitseva Kouvola on täkäläisille toimijoille vain marginaalinen markkina-alue.

Asuntomessut eivät myöskään ole jo pitkään toimineelle talotehtaalle mikään tehokas markkinointikanava.

– Asuntomessut ovat uusille, markkinoille pyrkiville talomerkeille hyvä paikka hankkia näkyvyyttä alkuun. Mutta Jetta-talo on toiminut jo 40 vuotta emmekä tarvitse sen kaltaista yleistunnettuutta, toteaa toimitusjohtajaTero Hietaniemi perholaisesta Jetta-talosta.

Samansuuntaisesti kommentoi tämänvuotisten asuntomessujen väliin jättämistä Kälviällä toimivan Kreivitalon myyntiedustaja Erkki Huhtala.

– Meillä ei myöskään ollut sillä alueella sopivaa yhteistyökumppania, Huhtala taustoittaa.

Kannustalolta todetaan, että yrityksellä on tapana osallistua asuntomessuille parin, kolmen vuoden välein. Seuraavan kerran yritys on mukana messuilla ensi vuonna.

FAKTA

Kouvolan asuntomessut

Järjestetään Korian vanhalla kasarmialueella Kouvolan Pioneeripuistossa 12.7. – 11.8.2019

Esillä erityisesti korjausrakentaminen, terveellinen ja ekologinen asuminen ja älyratkaisut

33 kohdetta

Kolme oheiskohdetta

Neljä erilaista teemaviikkoa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä