perjantai 21.2.2020 | 17:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vanhat vehkeet ja elämäntyyli kiinnostavat nykyihmisiä – Vähäkankaan ja Pylvään tapahtuman kaltaisia kaivataan lisää, Katso video ja kuvia

Anne Mattila Keskipohjanmaa
La 3.8.2019 klo 15:20 [päivitetty la 20:58]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ylivieskassa Vähäkankaan ja Pylvään kylillä jo kuudetta kertaa järjestetty Wanhat wehkeet kylätiellä -tapahtuma kokosi jälleen tuhatkunta ihmistä ihastelemaan Vähäkankaan koulun pihalle vanhoja autoja, traktoreita ja mopoja sekä erilaisiin lapsille suunnattuihin puuhapisteisiin. Pääsipä siellä kokeilemaan, onnistuuko muutaman metrin päästä heittämään halot kiukaan tulipesään.

Pylvään kylätalolla puolestaan oli esillä vanhojen esineiden näyttely sisällä ja ulkona Jyri Pyökkilehto kertoi puukkojen valmistuksesta ja sepäntöistä. Hänellä oli esillä mitä erikoisemman näköisiä työkaluja, jotka liittyivät pajatöihin. Sisällä Elina Ängeslevä puolestaan kehräsi yli sata vuotta vanhalla rukilla hahtuvista lankaa.

Talli Mimirissä pääsi rapsuttelemaan eläimiä ja ratsastamaan. Lentokentällä pystyi puolestaan tutustumaan Kalajokilaakson Ilmailukerhon toimintaan ja halutessaan pyörähtämään ilmassa.

– Tällaisia tapahtumia pitäisi olla enemmän. Vanhat asiat kiinnostavat nykyihmisiä ja siksi ne kokoavat ihmisiä yhteen, vuosimallin 1976 Morris Minin Vähänkankaan koulun pihalle esille tuonut Juha Soukka sanoo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »