lauantai 6.6.2020 | 14:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Näin mehevästi soi viemäriputki – Katso videolta, millaisia soittimia Camus Calla -festivaalin taiteilijat soittavat

Anni Saari
Pe 9.8.2019 klo 15:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoella parhaillaan käynnissä olevalla Camus Calla -festivaalilla nähdään useita kansainvälisiä taiteilijoita. Yksi heistä on saksalainen Werner Durand, joka rakentaa soittimensa itse. Esimerkiksi saksofonin tapaisen soittimen hän on tehnyt viemäriputkesta, joka on maalattu näyttämään metalliselta.

Durand haluaa keksiä ja kehitellä, ja jos hän käyttäisi tavanomaisia materiaaleja, se tulisi erittäin kalliiksi.

– Puun työstämiseen vaaditaan paljon käsityötä. Jos soittimessa jokin ei toimikaan, se menee hukkaan. Tällaisia osia voi ostaa rautakaupasta, Durand selittää.

Huilujen materiaalina hän on käyttänyt esimerkiksi "saksalaista bambua" eli pvc-muovia. Eräässä soittimessa ilma kiertää vanhoissa keskuslämmitysputkissa. Soitinten kalvoina on muovipusseja ja foliovuokia.

Camus Callassa kuullaan myös tavanomaisempia soittimia, kuten selloa. Irlantilainen sellisti Adrian Mantu kertoo kuitenkin, että tapahtuman taiteilijat lähestyvät soittamista luovasti.

– Kaikki ovat valmiita improvisoimaan ja tekemään asioita uudella tavalla.

Camus Callan taiteellinen johtaja Timo Kinnunen sanoo, että hän on valinnut festivaalille varta vasten taiteilijoita, jotka ovat luovia ja joustavia.

– Kun tämä on tällainen monia asioita yhdistävä tapahtuma, tänne tarvitaan monitahoisia ihmisiä, joilla on valmius työskennellä itselleen uusien asioiden parissa.

Soittimia on mahdollista kuulla tänään perjantaina Pohjakylän koululla, jossa kello 18 on Kaikenlaisten soittimien konsertti. Lauantaina muusikot soittavat Maakallassa Kallan kirkossa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »