perjantai 5.6.2020 | 09:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tangokuningatar Arja Korisevan 30-vuotisjuhlakiertueella on Guardia Nuevan lisäksi paljon muutakin paikallista osaamista

Tiina Ruotsala
Ma 9.9.2019 klo 19:30 | päivitetty ti 07:09

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Arja Korisevan luotto Guardia Nuevan kapellimestari Raimo Vertaiseen ja kokkolalaiseen osaamiseen on vertaansa vailla, sillä valtaosa tangokuningattaren 30-vuotisjuhlakiertueesta toteutetaan lähes kokonaan keskipohjalaisvoimin.

Reilu vuosi sitten Koriseva ja Vertainen – opiskelukaverit ja ystävät jo vuosien takaa – neuvottelivat Härmässä kiertueen raamit, ja viime marraskuussa varmistui kiertueaikataulu. Konsertti on vedetty jo kahteen kertaan läpi Jyväskylän kesässä ja Seinäjoen tangomarkkinoilla, mutta niiden jälkeen tehtiin vielä viikonloppuna viimeiset hienosäädöt, ja tulevana perjantaina kiertue käynnistyy Lahden Sibeliustalossa, joka on jo lähes loppuunmyyty. Lauantaina Porin kautta koukkaava kiertuebussi saapuu sunnuntaina Kokkolaan Snellman-saliin, jonka konserttilipuista oli maanantaihin mennessä myyty kolmisensataa kappaletta.

Guardia Nueva kiertää kaikki konserttipaikat paikallisen liikennöitsijän bussilla, konserttiohjelman uudet valokuvat ovat kokkolalaisen valokuvaaja Anne Yrjänän ottamia, ja Yrjänä päivittää somea kuvin myös kiertueen aikana. Näyttävän käsiohjelman taitto on kokkolalaisen Eveliina Palolan käsialaa, ja se on tietysti painettu kokkolalaisessa Antti Välikankaan kirjapainossa.

– Ensimmäistä kertaa Arjan kanssa yhteistyötä tehdessä Kokkolasta tulevat jokaiselle konserttipaikalle äänentoisto eli Ambient Audio ja myös valosuunnittelu, josta vastaa Neea Laihorinne. Laihorinne on tehnyt jokaiselle konserttikappaleelle oman valosuunnittelun. Aikataulu menee niin, että valo ja äänet ovat paikalla kahdeksan tuntia ja muusikot neljä tuntia ennen konserttia, selvittää Vertainen.

Konsertteja on kaiken kaikkiaan yhdeksän, ja niistä Helsingin konsertti on jo loppuunmyyty. Tämän konsertin taltioi Alfa Tv ja se tulee ulos 2.11.

Konserttiohjelmassa on 21 kappaletta, niistä neljä on Guardia Nuevan soolokappaleita, ja lisäksi yksi kuullaan kvartetin esittämänä ja yksi pelkästään pianon säestyksellä.

– Sovittajia on yhteensä kaksitoista, ja olen valinnut jokaiselle kappaleelle sopivan sovittajan, sanoo Vertainen ja painottaa, että sovituksen on oltava guardianuevamainen.

Vertainen myöntää kyseessä olevan Guardia Nuevan kaikkien aikojen mittavin kiertue.

Anne Brandt on ollut orkesteriyhdistyksen puheenjohtajana vuoden ja taivastelee vauhdikasta vuotta, johon on sisältynyt paljon muutakin kuin tuleva juhlakiertue. Lisäksi työn alla on jo 20-vuotisjuhlakonsertti vuonna 2021.

– Tämä on valtavan hienoa markkinointia Kokkolalle ja alueen musiikkikoulutukselle, Brandt sanoo Arja Korisevan ja Raimo Vertaisen yhteistyöstä.

Sekä Brandt että kapellimestari korostavat jälleen kerran, kuinka tärkeää alueelle on tasokas musiikkikoulutus. Ilman sitä Kokkola ei olisi Kokkola.

Myös assistentti Jaana Kåla on elänyt ja liikuttunut töiden ohessa upeasta orkesterista.

– Kuuntelin juhlakonsertin läpimenon Snellman-salissa ja nenäliinoja tarvittiin. Suosittelen nessupakettia mukaan, sitä tarvitaan varmasti.

Arja Koriseva ja Guardia Nueva Snellman-sali su 15.9. klo 18.

//10.9. kello 7.09 muokattu otsikkoa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »