perjantai 29.5.2020 | 16:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Tosielämän rikos ratkeaa minisarjassa

Hannu Björkbacka
La 21.9.2019 klo 09:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★

Murhaajajahti.Ohjaus Marc Evans, 2019.Yle TV1 la 21.9. klo 19.40/Areena

Rikosetsivä Colin Sutton on kehitellyt Murhaajajahdin (Manhunt) käsikirjoitusta omista tutkimuksistaan, jotka johtivat sarjamurhaajan jäljille Lontoossa 2000-luvun puolivälissä. Jäljitys kesti kaksi vuotta ja viimeiseen uhriin kytkentä löytyi vasta vuonna 2011.

Toinen erikoisuus kolmiosaisessa minisarjassa on näyttelijä Martin Clunes, joka tunnetaan paremmin monista komediallisista tv-sarjoista. Nyt hän onnistuu pidättyvänä komisariona, joka saa uuden tehtävän tutkinnanjohtajana. Omapäisellä pomolla on suorapuheiset alaiset.

Käsikirjoitus perustuu Colin Suttonin kirjoittamaan kirjaan. Murhaajajahti kertoo vakavista rikoksista, mutta on tunnelmaltaan miellyttävän arkinen ja korostelematon. Varjopuoleksi koituu uusien näkökulmien puute.

Vaikutelmaksi jää, että taiteellisia vapauksia on otettu viihdyttävyyden takaamiseksi. Valitettavasti ratkaisu johtaa dekkarikliseisiin. Etsivä on eronnut työnarkomaani, joka laiminlyö uusperheessä niin vaimoaan kuin tytärtään. Hyvätkään näyttelijät eivät pysty ihmeisiin tavanomaisuuksien kanssa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »