perjantai 21.2.2020 | 17:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikerit pääsi jyvälle Ettan kuvioista ja takoi kolme erävoittoa putkeen tiistaisessa lentopallon harjoitusottelussa

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
Ti 17.9.2019 klo 22:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Puolentoista viikon päästä pelataan lentopallon Mestaruusliigassa ensimmäiset ottelut. Kokkolan Tiikerit ja oululainen Etta valmistautuvat tällä viikolla pelaamalla kaksi nelieräistä harjoitusottelua. Ensimmäisen niistä voitti Tiikerit 3–1 (16–25, 25–21, 25–12, 25–21).

Tiikerit aloitti pelin vaisusti. Ettan passari Lasse Jylhä pelasi etenkin nelospaikalle nopeaa palloa, mistä Jan Heleniuksen johdolla hyökättiin. Kotijoukkueen torjunta ei ehtinyt heti mukaan.

– Meni vähän liian kauan aikaa sopeutua Ettan laitatempoon. Me pelaamme nopeaa laitaan, mutta niin tekee Ettakin. Kun vastustajan pelitapaan sopeuduttiin, oli peli välillä aika tylyäkin katsottavaa, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä myhäili.

Toisessa erässä Tiikereiden yleispelaajista erityisesti Jiri Hänninen pääsi vauhtiin. Väkevän passaripelin pelannut Anton Välimaa löysi tarkoilla tarjoiluilla Hännisen, joka takoi toiseen erään yhdeksän pinnaa.

Kolmas erä oli täydellinen näytös isänniltä. Rami Rekomaa ja Välimaa muodostivat ettalaisten eteen seinää ja torjuntapinnoja ropisi kiihtyvään tahtiin. Tiikerit onnistui horjuttamaan vastustajaa myös syötöllä.

Neljättä erää mentiin pitkään tasaisesti. Etta sortui siinä virhesumaan ja antoi peräti kymmenen ilmaista pistettä Tiikereille. Peli-ilta päättyi kahteen Teemu Lahden iskuun ja kahteen Anton Välimaan torjuntaan.

Ottelun ahnein pistemies oli Tiikereiden nuori hakkuri Oskari Keskinen, jolle epävirallinen tilastointi kirjasi 18 pinnaa. Hännisen saldo oli 16, Lahden 11, Välimaan ja Rekomaan 8 sekä Antti Leppälän 6. Miinuksia tuli tasaisesti jokaiselle kuusikosta.

Seinäjoella varttunut Keskinen näyttää täyttävän hakkurin mitat liigatasolla. – Oskari on hakkuriksi fiksupelaaja. Lisäksi hänestä on iloa puolustuspelaamisessakin, Keskisipilä kehui.

Niklas Breilin ja Teemu Lahti nostivat aloituksia varmemmin kuin oululaiskollegansa.

Tiikereiden ryhmässä ei näkynyt uutta passaria eikä laitapelaajaa, joista on ollut puhetta.

– Tilanne ei ole muuttunut. Tarvitsemme toisen passarin. Määtän Kalle on auttanut treeneissä, mutta hänen puolestaan en voi sanoa mitään. Aika näyttää, mutta tämä on ydinryhmä, jolla kauteen lähdetään, Mikko Keskisipilä toteaa.

Tiikerit ja Etta kohtaavat uudelleen torstai-iltana ja silloin pelataan Oulussa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »