perjantai 5.6.2020 | 08:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Aili Järvelä ja Antti Paalanen Etnogaalan ehdokkaina

Tiina Ruotsala
Ke 18.9.2019 klo 16:30 | päivitetty ke 16:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolalainen harmonikkataiteilija Antti Paalanen on ehdolla kahdessa eri kategoriassa Etnogaalan 2020 palkintoehdokkaana. Paalanen tavoittelee Vuoden artisti ja Vuoden kansainvälistyjä -palkintoja. Vuoden kansanmusiikkitekijäksi ovat ehdolla kaustislaislähtöinen Aili Järvelä sekä JPP:stä ja monesta muusta produktiosta tuttu Timo Alakotila.

Suomen kolmannen Etnogaalan palkintoehdokkaat julkistettiin tiistaina. Kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja kansantanssin mielenkiintoiset ja ansioituneet toimijat palkitaan Tavastialla järjestettävässä vuotuisessa Etnogaalassa torstaina 9.1.2020.

Ammattilaisraadit ovat valinneet kolme palkintoehdokasta Etnogaalan seitsemään eri kategoriaan yleisön ehdotusten joukosta. Kuka tahansa sai ehdottaa palkintoehdokkaita 14.6.-15.8.2019 välisenä aikana. Ehdotuksia saapui ennätysmäärä - vajaa tuhat. Kaikki yleisöehdotukset löytyvät nimettöminä Etnogaalan sivuilta. Ammattilaisraadit valitsevat myös voittajat, jotka julkistetaan ja palkitaan Etnogaalassa tammikuussa 2020.

Palkintokategorioita ovat: Vuoden artisti, Vuoden tulokas, Risteys-palkinto, Vuoden kansanmusiikkitekijä, Vuoden kansainvälistyjä, Vuoden tanssintekijä ja Vuoden ilmiö. Osa palkinnoista jaetaan vuorovuosin, ja tänä vuonna tauolle jäävän Vuoden tuottaja-palkintokategorian sijaan palkitaan Vuoden ilmiö.

– Yleisöehdotusten määrä kertoo kiinnostuksesta sekä Etnogaalaa, että koko alaamme kohtaan. Tänä vuonna on ollut ilo huomata, että kentän pienestä koosta huolimatta ehdokkaissa on useita nimiä, jotka ovat olleet raadeille entuudestaan tuntemattomia. Se kertoo myös tekijöiden määrän kasvusta, iloitsee Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja ja Etnogaalan toinen tuottaja Sirpa Lahti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »