sunnuntai 25.7.2021 | 06:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes kärsi vihdoin tappion – SaPKo tekaisi kaksi maalia 11 sekunnissa

Seppo Luokkala
Ke 18.9.2019 klo 21:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Keskiviikkona Kokkolan jäähallissa nähdyn perusteella saatetaan jääkiekon Suomen cupin välierää Hermeksen ja SaPKon kesken pelata pitkäänkin perjantaina. Hermes oli tuntuvasti vieraitaan parempi, mutta avausosan voitto meni savonlinnalaisille lukemin 2–3 (0–1, 2–0, 0–2).

Tappio oli Hermekselle syksyn ensimmäinen. Aiemmat yhdeksän ottelua joukkue oli voittanut.

– Ihan oikeasti vahvistavaa, että näin kävi. On voitettu iso määrä otteluita ja nyt pitää ottaa oppia tästä tappiopelistä. Tulos poistaa illuusiota, joka oli syntymässä, kommentoi Hermeksen valmentaja Janne Tuunanen.

SaPKo meni Hermeksen vaihtovirheen myötä heti alussa johtoon. Parin minuutin päästä kotijoukkueen mylly lähti pyörimään ja vierailija oli liemessä aina kolmannen erän alkuun saakka. SaPKon maalivahti Roope Urpolahti torjui kahdessa erässä yhteensä 31 kiekkoa.

– Kaksi erää oli ihan meidän peliä. Alla oli huono treeniviikko ja se näkyi sitten kolmannessa erässä. Peli meni seilaamiseksi päästä päähän. Tasoitus tuli, kun oltiin hyökätty neljällä ja vastustaja pääsi ylivoimahyökkäykseen.

Hermeksellä oli rutkasti paikkoja ratkaista ottelu, mutta viimeistely oli vaatimatonta ja maalivahti Urpolahti mainio. Atte Mäkinen survoi kuitenkin läheltä tasoituksen ja Henri Limma vippasi johtomaalin. Sitä edelsi Miika Tiihosen komea tolppaveto, jolle ehdittiin jo suotta tuulettaa.

Yhden maalin etu ei lopussa riittänyt Hermekselle, vaan kotijoukkue ahnehti kohtalokkaasti kolmatta maalia. SaPKon Matias Rauvola ja Ville Tiitinen laukoivat 11 sekunnin sisällä kiekot Vilho Heikkisen taakse ja pelaamatta jäi enää vajaat kolme minuuttia.

– Pystytään ratkaisemaan neljällä ketjulla ja se on meidän vahvuus. Pelissä on paljon hyviä asioita, mutta myös opittavaa. Tänään ajatus ei ollut ihan kunnossa, Tuunanen tuumi.

Välierä jatkuu siis perjantaina. Jos Hermes voittaa ottelun, pelataan ratkaiseva jatkoerä. Muussa tapauksessa menee SaPKo Helsingissä pelattavaan cupin finaaliin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »