perjantai 21.2.2020 | 01:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jo kesätauon jälkeen ilmeni pelillisiä haasteita, Vimpelin Vedon pelinjohtajana jatkava Markku Hylkilä sanoo pettymykseen päättyneestä kaudesta

Tomi Olli Keskipohjanmaa
Pe 20.9.2019 klo 19:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Miesten Superpesiksen runkosarjan voittoon porskuttaneen Vimpelin Vedon kausi jatkui tuloksellisesti onnistuneesti vielä puolivälierissä Kiteen Palloa vastaan. Vaikka ylivoimaisella materiaalilla jyrännyt Veto eteni jatkoon, ei peli silti ollut uomissaan. Vedon tuska yltyikin välieräsarjassa Joensuuta vastaan, jolloin joukkue pehmeni ensimmäisen ottelun hyvän alun jälkeen totaalisesti. Samoin kävi pronssiottelusarjassa, missä Veto ei välierien tapaan voittanut otteluakaan.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä näkee veneen kääntyneen jo kesätauon jälkeen.

– Siitä eteenpäin ilmeni erilaisia pelillisiä haasteita. Se, mistä ne johtuvat on edelleen analysoitavana ja mietittävänä. Voi kuitenkin sanoa, että joukkueen repusta loppuivat eväät.

Hylkilän mukaan suurin ongelma kauden ratkaisuhetkillä oli sisäpeli.

– Meillä oli ongelmia vaihtelevasti kentällemenossa, vaihtolyöntipelaamisessa sekä kotiuttamisessa. Koska näin kävi, on selvää, että niin minä kuin pelaajatkin teimme virheitä. Sitä, johtuivatko ne henkisestä kantista vai mistä, on vielä vaikea sanoa, Hylkilä summaa.

Kysymykseen, olisiko pelaajia pitänyt säästää enemmän runkosarjan lopun pelissä, Hylkilä ei ota suoraa kantaa.

– Asiasta juteltiin pelaajien kanssa, mutta tällainen toimintatapa tuntui oikealta. Nyt ajatellen toisinkin olisi voinut tehdä.

Monet Vedon kannattajat toivoivat näkevänsä kokoonpanomuutoksia viimeistään toiseen pronssiotteluun. Hylkilä sanoo niiden olleen vahvasti mielessä.

– Sitä pohdittiin vakavasti, sillä peli ei kulkenut. Päädyin keskustelujen kautta kuitenkin jatkamaan samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä. Nyt ajatellen vaihtaminen ei olisi ollut ainakaan huonompi ratkaisu.

Hylkilä sanoo tippumisen mitaleilta olleen rankka pettymys koko joukkueelle. Epäonnistuminen on tuonut myös kritiikkiä.

– Pettymys oli valtava, sillä halusimme voittaa niin itsemme kuin kannattajien vuoksi. Koska emme onnistuneet, kritiikki on otettava vastaan, sillä se kuuluu asiaan. Koska tunteet ovat kuitenkin myös pelissä, aivan kaikkea ei silti tarvitse kuunnella.

Hylkilä jatkaa ensi kaudella Vedon pelinjohtajana, kummatkin osapuolet ovat vahvistaneet sopimuksen option. Reisjärven kasvatti on päätöksestä iloinen.

– Tuntuu hyvältä voida jatkaa työtä Vedossa. Yksi vuosi on lyhyt aika tällaisessa työssä.

Vedon muulla valmennustiimillä ei ole vielä sopimuksia. Hylkilä toivoo saman koostumuksen jatkavan.

– Se on toiveeni, sillä pääsisimme jatkamaan yhteistä tietämme tuttujen henkilöiden kanssa. Myös pelaajapuolella meillä on leveyttä.

Koska kausi oli karu pettymys, riittää Veto-leirissä analysoitavaa ensi kautta ajatellen.

– On selvää, ettei pettymyksen takaa löydy yhtä tai kahta asiaa. Tulos on monen palasen summa. En kuitenkaan ala vielä avaamaan näitä tarkemmin, sillä teemme sen ensin joukkueen kanssa, Hylkilä sanoo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »