sunnuntai 7.6.2020 | 13:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Suomen cupin finaali jäi haaveeksi – Hermes vei ratkaisun jatkoerään, jonka SaPKo ratkaisi loppuhetkillä

Juha Savela
Pe 20.9.2019 klo 21:50

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Suomen cupin finaaliin Hermes halusi, mutta tie sinne katkesi perjantai-iltana Savonlinnassa. Hermes ei myynyt nahkaansa halvalla, sillä vieraat veivät varsinaisella peliajalla 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)-voiton.

Edessä oli jatkoerä, jossa SaPKon Henri Keskilohko teki ajassa 18.25 kotijoukkueen ratkaisevan voittomaalin. Hermes veti vielä sen jälkeen maalivahti Samuel Barosin vaihtoon, mutta sekään ei auttanut.

– Harmittavasta pompusta tuli ratkaisu, mutta sellaisia saattaa jatkoerissä tulla. Kuitenkin kokosimme itsemme tähän peliin hyvin, kun ottaa huomioon millä tavoin sössimme keskiviikon kotipelin, Hermeksen valmentaja Janne Tuunanen kommentoi.

Tappio jatkoerässä ja finaalipaikan lipuminen sivu suun harmitti Tuunasta, mutta toisaalta cup täytti tavoitteensa ja toi Hermekselle riittävästi pelejä ennen ensi viikolla koittavaa Mestiksen avausta.

– Harjoituspelikausi oli kokonaisuutena hyvä. Pelasimme 11 peliä, joista hävisimme vain yhden. Nyt ajatukset kääntyvät varsinaiseen sarjaan. Ensi viikolla treenataan alkuviikko ja pelataan loppuviikko. Ensi viikolla katsomme vielä, tarvitaanko ryhmään lisää pelaajia, Tuunanen totesi.

Hermes avaa Mestiksen tuplavieraspeleillä. Perjantaina Tampereella on vastassa Koovee ja lauantaina Keuruulla KeuPa.

Varsinaisella peliajalla Jerry Sammalisto oli Hermeksen tehomies. Avausmaalin lisäksi Sammalisto syötti Heikki Harjun ja Jesper Ahlgrenin osumat kolmannessa erässä. Ahlgrenin 1–4-osuma syntyi tyhjiin.

Hermeksen toisen maalin teki toisen erän alussa Gabin Ville. SaPKon 1–2-kavennuksesta vastasi toisen erän lopussa Atte Karppinen.

SaPKo eteni siis marraskuussa Helsingissä pelattavaan Suomen cupin loppuotteluun, jossa se saa vastaansa Ketterän. Ketterä voitti ensin varsinaisella peliajalla Kooveen 7–6 ja ratkaisi finaalipaikan voittolaukauskilpailun jälkeen 2–1. Jatkoerä päättyi 1–1.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »