perjantai 21.2.2020 | 16:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Kirkonmäen asukasyhdistys järjesti syyskirppiksen – Håkin halli täyttyi ihmisistä

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa
La 21.9.2019 klo 12:07

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Kirkonmäen asukasyhdistys järjesti neljättä kertaa syyskirppiksen Nordea Areenalla. Väkeä liikkuu jälleen hyvin ja kirppistavara vaihtoi omistajaa. Areenan omistaja Håkan "Håkki" Nyman antoi tilat ilmaiseksi käyttöön asukasyhdistykselle.

– Noin kolmekymmentä myyjää on tällä kertaa syyskirppiksellä. Yhdistys pitää kahviota ja ottaa pienen maksun myyjiltä, jolla lähinnä katetaan tapahtuman juoksevia kuluja. Tärkeintä tässä on yhteisöllisyys ja ihmisten saaminen liikkeelle, Kirkonmäen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Herrala ja varapuheenjohtaja Nina Savolainen kertovat.

Lisäksi on urheiluvälinekirppis, jonne on voinut tuoda liikuntavälineitä ennen talvikauden aloitusta. Suksia, monoja ja luistimia oli runsaasti tarjolla lapsiperheille.

Kirkonmäen asukasyhdistys on aktiivinen toimija, joka haluaa vaikuttaa omaan asumiseensa Kokkolassa.

– Viime vuonna yhdistyksen teemana liikenteen vaarapaikat. Veimme asukkailta aloitteen kaupungille liikenneolojen parantamiseksi Kirkonmäen alueella. Tänä vuonna teemana on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen. Toteutimme Nuorten puisto -hankkeen, jossa lapset ja nuoret saivat itse ideoida omannäköisensä puiston. Myös sen tulokset viedään kaupungille, aktiiviset naiset paljastavat.

Kirkonmäen asukasyhdistys haluaa olla jatkossakin aktiivinen ja oma-aloitteinen toimija kaupungin suuntaan.

– Meille voi ehdottaa ideoita. Porukalla aina katsomme, mitä toteutetaan. Monenlaista tapahtumaa olemme järjestäneet. Aina ei saada ihmisiä liikkeelle, mutta aina kannattaa yrittää. Tämä kirppis on esimerkki siitä, että lähdimme yhdistyksenä rohkeasti liikkeelle ja nyt meillä on iso tapahtuma.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »