sunnuntai 7.6.2020 | 12:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kauden paras puoliaika toi KPV:lle tärkeän voiton –  katso Juri Kinnusen haastattelu

Juha Savela
La 21.9.2019 klo 18:31 | päivitetty la 18:41

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Liigapaikastaan kamppaileva KPV pelasi lauantaina Keskuskentällä yhden kauden parhaista puoliajoistaan, kun se toisella puoliajalla jyräsi komeaan 4–1 (1–1)-voittoon RoPS:sta.

Komea nousu kruunattiin komeilla osumilla, jotka kelpaisivat mihin tahansa maalikimaraan.

– Kyllä se yksi meidän parhaista puoliajoistamme tällä kaudella oli. Pelasimme todella tasapainoisesti koko joukkueella. Lisäksi näytti, että RoPS väsyi lopussa, KPV:n laitapakki Juri Kinnunen myhäili pelin päätteeksi.

Kinnunen oli vahvasti mukana, kun KPV nousi tasalukemiin ensimmäisellä puoliajalla. Tasoitus lähti liikkeelle Ishmael Yarteyn ja Hendrik Helmken käynnistämästä vastahyökkäyksestä.

– Lähdin sitten hyökkäykseen mukaan, sain pallon laitaan ja näin "Sebun" (Sebastian Mannström) vapaana. Syötin Sebulle, joka todella ammattimaisesti ja maltilla sijoitti pallon maaliin, Kinnunen kertasi 31. minuutilla syntynyttä 1–1-osumaa.

Ennen tasoitusta RoPS oli hallinnut palloa ja mennyt myös johtoon. Lucas Lingman keskitti kulmurista. Taye Taiwo jätti takatolpalla Enoch Banzan telineisiin ja puski pallon KPV:n verkkoon.

RoPS:n hyökkäyspeli kulki ensimmäisellä puolikkaalla Lingmanin kautta, mutta toisella puoliajalla vieraat putosivat täysin kuvasta.

Toisen puoliajan KPV:n maalikimaran aloitti Banza, joka sai siten makean kuittauksen vieraiden avausmaalille. Banza pääsi 74. minuutilla maalinedusruuhkasta iskemään pallon RoPS:n Antonio Regueron taakse.

Maaliin näytti myös katkeavan RoPS:n selkäranka. Ja sehän sopi kotijoukkueelle.

66. minuutilla kärkeen Taiki Kagayaman tilalle vaihdettu Joni Mäkelä heittäytyi takatolpalla Banzan keskitykseen ja puski 79. minuutilla komeasti yläputken kautta 3–1-osuman. Viisi minuuttia myöhemmin Yartey latasi rankkarialueen kulmasta pystytolpan kautta KPV:n neljännen maalin.

– Peli näytti siltä, miltä pitikin. Koko joukkueelta hieno ja yhtenäinen esitys. Teimme voittoon tarvittavan työmäärän ja voiton myös saimme. Erityisen tyytyväinen olen hyökkäyspeliin ja maaleihin, KPV:n valmentaja Jani Uotinen kiitteli suojattejaan.

RoPS:n valmentaja Pasi Tuutti onnitteli kotijoukkuetta pisteistä ja pahoitteli omiensa esitystä toisella puoliajalla.

– Ensimmäinen jakso pysyi sen verran kontrollissa kuin se näissä olosuhteissa voi pysyä, mutta tauolta peli muuttui täysin. Meidän pitäisi varmaan maksaa tänne saapuneille kannattajillemme ainakin puolet lippurahoista takaisin, Tuutti heitti.

Kotivoiton myötä KPV jätti VPS:n kolmen pisteen erolla haastajasarjan putoajan paikalle. Suora säilyminen ja RoPS on viiden pisteen päässä, kun kolme kierrosta on jäljellä.

– Kolme peliä on jäljellä ja lähdemme voittamaan niitä kaikkia. On aivan turha miettiä, miten muut pelaavat. Katsotaan kauden lopussa, missä kohtaa olemme sarjataulukossa. Jos olemme karsinnassa, sitten karsitaan, Juri Kinnunen sanoi.

Valmentaja Uotinen näki kotivoiton perustaksi ehjän harjoitusviikon.

– Keskittyminen ja työnteko oli treeneissä niin hyvää, että tähän peliin pystyin lähtemään levollisena. Samaa jatkamme ensi viikolla. Nyt pääsemme Kippari-hallin uudelle tekonurmelle valmistautumaan perjantain SJK-vieraspeliin, Uotinen kertoi.

Lue ja katso lisää: Kokkolan Pallo-Veikot hurjasteli toisella jaksolla kotivoittoon Rovaniemen Palloseurasta – Katso videolta ottelun huippuhetket

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »