sunnuntai 7.6.2020 | 13:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Terävä alku ratkaisi – Pietarsaaren Jarolle täysi pistepotti kotikentältä

Kaj Högdahl
La 21.9.2019 klo 20:38

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Jaro sai ottelulleen lentävän alun iskemällä kahdesti alle kymmenessä minuutissa. Nopeat maalit pohjustivat helpottavan voiton kolmen tappio-ottelun jälkeen. Hieno alku oli kuitenkin kostautua, mutta sarjapaikastaan taisteleva TPV ei kyennyt tarjoutuneita tilanteita hyödyntämään. Niinpä voitto jäi Pietarsaareen maalein 3–1 (2–0)

Axel Vidjeskog aloitti maalinteon laukomalla jo 4. minuutilla pallon läheltä verkkoon. Toisen osuman viimeisteli Darvin Chavez päällä suoraan Walter Mooren antamasta kulmapotkusta. Jaro hallitsi tapahtumia mielin määrin ja tekopaikkoja tuli solkenaan. Vain TPV-vahti Antti Kuusisen hyvät torjunnat piti joukkueen vielä jotenkin pelissä mukana.

Otteet alkoivat vähitellen tasoittua ja Jaron huolimaton puolustaminen johti 30. minuutilla rangaistuspotkuun. Sen kuitenkin pitkästä aikaa avauksessa ollut maalivahti Topi Valtonen torjui.

TPV:n toinen varoitus tuli vähän myöhemmin, kun Pietarsaaressa jalkapallo-oppinsa saanut hyökkääjä Mauro Severino ampui tolppaan. Jaron hyvä alku alkoi hyytyä ja TPV:n nousuun tuli jo vaikeuksia vastata.

– Lähes joka pelissä on käynyt näin, kun olemme johdossa puoliajalla. Emme pysty pitämään samaa tasoa 90 minuuttia. Liike väheni ja välillä yritettiin jotain merkillisiä syöttöjä. Sitten lähes jokaisesta pallonmenetyksestä oli tulla vastustajalle tekopaikka. Alussa oli koko kentän leveys käytössä. Tilaa löytyi ja saimme useita paikkoja, selvitti valmentaja Niklas Käcko joukkueensa epätasaista suoritusta.

TPV kavensi 72. minuutilla. Severino harhautti puolustajan ja tarjosi juuri vaihdosta tulleelle Roope Kostiaiselle avopaikan maalin eteen.

TPV piti koko ottelun ajan puolustuslinjansa korkealla ja Jaro haki suoraviivaisilla yrityksillä tilaa linjan takaa. Se toi paikkoja, mutta viimeistely jäi turhan monta kertaa vajaaksi. Paitsioon juostiin myös liian usein.

Vasta 81. minuutilla Jaro onnistui lyömään ratisevan niitin, jolla voitto varmistui ja vieraiden takaa-ajo hiipui. Vaihtomies Papa Niang antoi linjan taakse todellisen kierrepallon, jolla puolustaja ohitettiin ja kärjen Jahir Barraza sijoitti pienestä kulmasta helpottavan osuman takatolpan juureen.

– Taisi hyvästä alusta tulla se tavanomainen hyvä olo ja peli meni turhan vaikeaksi. Yksinkertaisempi olisi riittänyt. Molemmat halusivat voittaa ja se toi paikkoja molempiin päihin. Onneksi lopussa oli sen verran taistelua, että etumatka pysyi, selvitti hyvin torjunut maalivahti Valtonen.

Vieraiden käskijä Anssi Ylinen harmitteli pelin alkua.

– Jaro oli ihan ylivoimainen. Olimme pulassa ja virheitä tuli ihan perusasioissa. Emme päässeet Jaron prässistä ohi ja pallot meni suoraan toppareille. Saimme kuitenkin toiselle puolikkaalle asiaa korjattua, mutta se ei silti riittänyt.

Jaro onnistui voitolla pitämään sarjan kolmostilan. TPV:n asema pysyy edelleen tukalana sarjan hännillä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »