maanantai 1.6.2020 | 16:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tutorointi auttaa opiskelijaa kiinnittymään uuteen opinahjoon – Kokkolan lähihoitajaopiskelijat: Liikunnan avulla helppo ryhmäytyä

Joni Mäki-Petäjä
Su 22.9.2019 klo 12:21 | päivitetty su 12:23

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu ja SAKU ry järjestivät yhdessä 2. asteen opiskelijoiden tutor-koulutusta Kampus-hallilla. Nuoria opiskelijoita oli tullut Kokkolaan pitkin Suomea.

SAKU ry on ammatillisen koulutuksen oma liikunta- ja kulttuurijärjestö sekä hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöorganisaatio.

– Päivän aikana tutoriksi haluavat ovat saaneet ideoita tutor-toiminnan aloittamiseksi omassa koulussa. Tutorit ovat tehtävään koulutettuja opiskelijoita, joiden tehtäviin kuuluu esimerkiksi yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestäminen, uusien opiskelijoiden ohjaaminen, liikkeen lisääminen oppilaitoksen arjessa sekä opiskelijoiden ja henkilöstön välillä linkkinä toimiminen, Miia Uskalinmäki ja Tiina Hasari SAKU ry:stä kertovat.

Tutorina toimiminen sopii kaikille aktiivisille opiskelijoille, jotka haluavat saada oppilaitokseen tai asuntolaan lisää yhteisöllisyyttä, toimintaa ja tapahtumia.

Päivän aikana oli kymmenen eri toiminnallista pistettä, joissa opeteltiin ryhmäyttämistä eri tavoin. Yksi toimintapiste oli istumalentopallo, jota ohjasivat Kpedun lähihoitajaopiskelijat.

– Liikunnan avulla saa luotua nopeasti kontaktin ja se on myös luonteva tapa tulla tutuksi. Peli vie mennessään ja samalla saa kuin huomaamatta luotua yhteisen jutun, Heidi Mäkelä, Iina Sulonen, Konsta Harju, Elias Kämäräinen ja Tuukka Karjula kertovat.

Koko viisikko on nimenomaan liikuntatutoreita.

– Tutor-toiminta on erityisen tärkeää, kun tulee uudelle paikkakunnalle opiskelemaan. Tutor-toiminnan kautta pääsee heti kiinni yhteistyöverkostoon ja saa mielekästä tekemistä. Myös välituntiliikuttaminen on usein liikuntatutoreiden vastuulla.

Liikuntatutorin toiminnan tavoitteena on kasvattaa, kannustaa ja tutustuttaa vähän liikkuvia opiskelijoita liikunnalliseen opiskelijaelämään.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »