Paikallisuutiset

Pala Amerikkaa keskellä Alavieskaa – Katso videolta, miltä entinen ruokakauppa näyttää jenkkiautojen varaosamyymälänä

Vanha Unionin mainoskyltti kiinnittää huomion Alavieskan keskustassa. Huoltoasemaketju lakkautettiin vuosikymmeniä sitten, mutta siitä huolimatta tai juuri siitä johtuen se sopii hyvin Konekorjaamo Marjakankaan pihapiiriin. Varsinaisen leipätyön, traktoreiden korjaamisen ja varaosamyynnin, lisäksi yrityksellä on tätä nykyä Suomen suurimpiin lukeutuva varasto vanhojen amerikkalaisten autojen varaosia.

Vanha Unionin mainoskyltti tervehtii ohikulkijoita Alavieskan keskustassa.
Vanha Unionin mainoskyltti tervehtii ohikulkijoita Alavieskan keskustassa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Hieman karrikoiden voisi sanoa, että Alavieskan keskustassa kannattaakin tätä nykyä ennemmin myydä jenkkien varaosia kuin ruokaa ja päivittäistavaraa. Marjakankaan liikkeen vieressä sijainnut K-Market kun lopetti taannoin toimintansa, ja Marjakangas laajensi autotarvikkeiden varastoaan vapautuneisiin tiloihin.

– Hyvinhän tämä on mennyt, täytyy sanoa. Kauppa on kasvanut koko ajan. Tämä erikoistuminen lienee tässä se avainjuttu, yrittäjäJuha Marjakangas tuumii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konekorjaamo Marjakangas toimii Alavieskan keskustassa.
Konekorjaamo Marjakangas toimii Alavieskan keskustassa. Kuva: Jukka Lehojärvi
Uuden osalähetyksen saapuminen tietää aina paljon työtä, kun osat on käytävä läpi.
Uuden osalähetyksen saapuminen tietää aina paljon työtä, kun osat on käytävä läpi. Kuva: Jukka Lehojärvi
Iso osa osista on vanhaa varastoa. Takavuosikymmenten osat ovat laadukkaita, mutta pitkä varastointi voi jättää niihin jälkensä.
Iso osa osista on vanhaa varastoa. Takavuosikymmenten osat ovat laadukkaita, mutta pitkä varastointi voi jättää niihin jälkensä. Kuva: Jukka Lehojärvi

Sittemmin Marjakangas on ostanut lisää vastaavia varastoja, ja nykyään Yhdysvalloista tulee joka vuosi useita konttilähetyksiä. Vuosien saatossa autojen osuus tuonnista on vähentynyt varaosien tuonnin jatkuvasti lisääntyessä.

Ensi alkuun Marjakangas piti varaosakaupan suhteen matalaa profiilia, kaikki ostetut osat kun piti käydä läpi, luetteloida ja kirjata ylös järjestelmiin. Nyt verkkokauppa pyörii täyttä häkää, mutta uuden osakasan saapuminen tietää edelleen runsaasti käsityövaltaista läpikäyntiä.

Varaosat järjestyksessä hyllyssä.
Varaosat järjestyksessä hyllyssä. Kuva: Jukka Lehojärvi
Fakta

Konekorjaamo Marjakangas Oy

Toimii Alavieskan keskustassa.

Huoltaa ja korjaa autoja ja traktoreita, lisäksi myy varaosia traktoreihin ja vanhoihin amerikkalaisiin autoihin.

Valikoimissa yli 70 000 nimikettä. Suurin osa autojen varaosista on vanhaa varastoa hankittuna esimerkiksi toimintansa lopettaneista varaosaliikkeistä Yhdysvalloista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä