torstai 4.6.2020 | 19:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Nuoresta agentista leipoutuu James Bond

Hannu Björkbacka
Ke 2.10.2019 klo 09:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★

Deutschland 86.Ohjaus Florian Cossen, 2018Yle TV1 ke 2.10. klo 22.00

Oli herkkua seurata itäsaksalaisen nuorukaisen värväytymistä vakoojaksi Länsi-Saksaan, kun tämän usko ja luottamus DDR:n hyviin aikeisiin alkoi murtua kylmän sodan ja ydinpommin varjossa. Raikkaan näkökulman lähihistoriaan ottanut saksalaissarja Deutschland 83 saa jatkoa nimellä Deutschland 86.

Alkuperäissarja paljastui yllätyshitiksi ja nyt on tekeillä jo kolmas kausi, arvasitte: Deutschland 89. Kantava idea on kurkistaa valmiiksi kulissimaisen DDR:n kulissien taa ja lähestyä vainoharhaista vakoilua ja vastavakoilua yhden perheen ja suvun kautta.

Kakkoskaudellakin seurataan raikkaasti näyttelevän Jonas Nayn hahmon Martin Rauchin edesottamuksia. Rinnalla pysyy myös miehen kiipelistä toiseen saatteleva, upean Maria Schraderin esittämä agenttipomo ja Martinin täti Lenora Rauch.

DDR:stä katsoja uskoo melkein mitä vain, joten 83 osui ja upposi. Nyt 86 siirtää katseen Neuvostoliiton tuen menettämän maan epätoivoisiin asekauppoihin Etelä-Afrikassa. Seikkailua pukkaa. Ensijaksossa Martinista leivotaan James Bondia hiukan väkinäisesti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »