torstai 29.7.2021 | 01:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Bileissä nuorison suhteet punnitaan

Hannu Bjökbacka
Su 6.10.2019 klo 09:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★

Festen - Bileet.Ohjaus Maria Karlsson Thörnqvist, 2019Yle Areena 6.10.

Festen - Bileet tapahtuu Malmön Rosengårdissa. Sen asukkaista suurin osa on ulkomaalaistaustaisia. Sinne on muuttanut ihmisiä Jugoslaviasta, Libanonista ja Irakista. Jalkapalloilija Zlatan Ibrahimović on Rosengårdin poikia.

Paikkakunnalla asuu paljon suurperheitä ja nuoria: kolmannes rosengårdilaisista on alle kahdeksantoista. Festen kertoo teineistä lukion ensimmäisellä luokalla. Keskiössä on kuusi nuorta: Dessi, Zafirah, Nadine, Aasim ja Tony sekä Frans.

Maria Karlsson Thörnqvistin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa sarjassa kotibileistä poiketaan muualle vain satunnaisesti. Parinkymmenen minuutin jaksot, ajan näyttö ruudussa sekä tekstailun ja sosiaalisen median keskeisyys tuovat mieleen pohjoismaiset verrokit. Erojakin löytyy. Juhlista takaudutaan välillä jopa kymmenen vuoden taa teinien lapsuuteen, joka on lyönyt heihin leimansa.

Bileissä seksi on valuuttaa, vallan ja kostonkin väline. Mutta voiko tunteilta välttyä? ”Miltä tuntuu olla rakastunut”, kysyy Dessi (Elisa Ibrahim). ”Haluaako sisimmässään panna toisen itsensä edelle?”

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »