tiistai 4.8.2020 | 22:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kokkolan rautatieaseman pysäköintiremontti alkaa: Pohjoinen parkkipaikka suljetaan torstaina ja autot hinataan pois jos niitä ei siirretä

Päivi Savela
Ke 9.10.2019 klo 14:51 | päivitetty ke 15:52

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan rautatieasemalla alkaa mittava rautatieaseman pohjoisen puolen pysäköintialueen remontti. Parkkipaikka on suljettuna torstaista lähtien aina marraskuun 29. päivään saakka.

Parkkipaikalle pysäköidyt ajoneuvot pyydetään siirtämään pois tai ne hinataan alueelta torstaina urakoitsijan toimesta.

Muutostyöt kestävät neljästä kuuteen viikkoa. Rautatieaseman etelän puoleinen parkkipaikka on kuitenkin käytössä.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Yle Kokkola.

Muutostyöt ovat tarpeen, sillä parkkeeraaminen pohjoisen alueen parkkipaikalle on ollut villiä. Nyt kaikki tavalliset pysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi ja paikkojen määrä vähenee 50:een.

Alueelle merkitään maalaamalla invapaikat, autovuokraamoiden paikat ja paikat noin 10-15 minuutin mittaista saattopysäköintiä varten.

– Pysäköintialueelle tulee myös pari linja-autopaikkaa, jotka tarvitaan mahdollisia junaliikenteen katkoja varten, sanoo kunnossapidon aluepäällikkö Veli-Matti Hirvonen Keskipohjanmaalle.

Muutostöiden kestoa on vaikea arvioida tarkkaan siksi, että maalaustöiden lisäksi tehdään asfaltointia, asennetaan reunakiviä sekä pystytetään liikennemerkkejä. Myös pysäköintiautomaatti uusitaan.

– Ensimmäiselle laiturille tulee myös useita pieniä katoksia, joissa voi olla sateen- ja tuulensuojassa, Hirvonen sanoo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »