torstai 4.6.2020 | 12:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Veskareiden ilta Kokkolassa – Hermeksen ja KeuPan peli venyi voittolaukauskisaan, jonka vieraat veivät

Juha Savela
Ke 9.10.2019 klo 22:06

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Maalivahdit Samuel Baros ja Niko Parkkinen olivat suurimmat tekijät siihen, että Hermeksen ja KeuPan Mestis-peli venyi keskiviikkoiltana Kokkolassa aina voittolaukauskisaan saakka. Siinä Joni Piipponen lopulta päätti kuudennessa parissa pitkän illan vieraiden voitoksi, eikä Hermes saanut haluamaansa revanssia. Hermeksen tappio kirjattiin lukeminen 2–3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1).

Piste pitkästä illasta Hermeksellekin lohkesi ja siitä voi hyvällä syyllä jakaa kiitosta slovakkivahti Barokselle, jolle riitti tasaisesti hommia läpi pelin. Iltaan mahtui yhteensä 41 torjuntaa.

– Baros on ollut viime pelit hyvä ja varma, kun hän on pikku hiljaa oppinut uuteen kulttuuriin ja harjoittelurytmiin, Hermeksen valmentaja Janne Tuunanen kiitteli.

Kehuja riitti myös KeuPa-vahti Niko Parkkiselle, joka toisessa päädyssä pysäytti 32 laukausta ja hoiti vielä rankkarikisassa bonuspinnan omilleen.

Hermeksen edellinen peli toi mukanaan kymmenen maalin suman. Nyt se ei ollut lähelläkään. Kuten sanottu, veskarit olivat hyviä, mutta ripaus huolimattomuutta oli molemmilla joukkueilla hyökkäyspäässä.

– En tiedä, tuliko Hokki-pelissä liian helposti maaleja, mutta jostain syystä nyt maalipaikoissa ei oltu yhtä teräviä. Varsinkin pitkä yv-peli kääntyi hieromiseksi, josta puuttui päättäväisyyttä, Tuunanen mietti.

Juho Korhosen terävä laukaus suoraan syötöstä toi Janne Väyrysen viitosen aikana Hermeksen 1–1-tasoituksen. Lisäosumat jäivät tekemättä, vaikka saman viitosen lopussa tarjolle tuli toista minuuttia kahden miehen ylivoimaakin.

Väyrynen lähti suihkuun, kun hän polvitaklasi Riku Sihvosta. Hermeksen onneksi Sihvonen selvisi pahan näköisestä tilanteesta säikähdyksellä ja pystyi pelaamaan ottelun loppuun.

Sihvonen oli yhdessä Atte Mäkisen kanssa Hermeksen terävimpiä hyökkääjiä. Sihvosen kiekonriiston päätteeksi Mäkinen teki Hermeksen 2–1-johtomaalin päätöserän alussa.

KeuPa tuli kuitenkin pian tasoihin, kun Joel Järvenpää pääsi voitetun päätypelin jälkeen iskemään kiekon Baroksen ohi. Voitetun päätypelin seurauksena syntyi pelin toisella minuutilla myös vieraiden avausmaali, josta vastasi vanhanaikaisella Joni Piipponen.

KeuPa-kippari Piipponen vastasi myös illan viimeisestä osumasta. Voittolaukauskisassa tarvittiin kuusi paria ennen kuin ratkaisu oli valmis. Piipposen ohella "rankkikisassa" onnistuivat vieraiden Niki Huovinen ja Hermeksen Gabin Ville.

– Jatkoajallakin meillä oli paikat tehdä voittomaali, mutta tekemättä jäi. Mielestäni olisi parempi ratkaisu jakaa pisteet, jos jatkoaika päättyy tasan. Rankkarit huonolla jäällä on aina kuin nopan heittoa. Toki silloinkin pitää maali tehdä ja nyt sen teki KeuPa, Tuunanen päätti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »