tiistai 7.7.2020 | 22:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Miksi nyt veikkausyhtiötä kuritetaan?

Sauli Koivukoski KOKKOLA
To 10.10.2019 klo 19:30

Kun hallitus vaalien jälkeen saatiin kasaan, uudet ministerit paistattelivat ansaitusti, joskin varomattomasti julkisuuden valokeilassa. ”Etelän media” nosti valtakunnassa märehdittäväksi, kuten tapansa on, muutamaksi päiväksi Suomessa hyvin toimivan veikkauksen pelitoiminnan: Mainostaminen on kuulemma moraalitonta ja koko homma aiheuttaa heikoimmille riippuvuutta, tuskaa ja köyhtymistä.

Syyttelyssä ei juuri muistettu, että valtakunnan taide- ja urheilutoiminta pyörii lähes kokonaan veikkausyhtiön valtiolle tulouttaman osatuloksen varassa.

Tiedotusmylläkässä oli mukava ahdistella uusia ministereitä kyselemällä, mitä he nyt aikovat tälle suurelle ongelmalle tehdä: Pitäisikö koko yhtiö yksityistää tai ainakin sen tuottoja valtiolle vähentää? Hätäpäisesti varomattomasti ja kokemattomuuttaan tulikin sanotuksi että joo, ja jakoa valtiolle ja sitä kautta taiteille ja urheilulle vähentää. Ainahan vähennys voidaan kompensoida valtion talousarviosta.

Jaa-a. Uskoo ken tahtoo. Kun koko valtiomylly painii rahavaikeuksissa, niin mistä ne kompensaaatiorahat tulisivat. Eivät mistään.

On merkillistä, mistä tämä veikkausyhtiön kukistamistarve nyt nousi. Aiheuttavathan esimerkiksi viinan ja rahan myynnit enemmän sellaisia ongelmia, joista veikkausta syytetään. Niihin ei puututa, vaikka ne tuovat valtion kassiin rahaa kuten veikkauskin.

Parasta kun annetaan veikkauksen olla kuten nytkin, kunhan se siivoaa ylilyönnit markkinoinnissaan

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »