perjantai 29.5.2020 | 01:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Keskipohjanmaa 20 vuotta sitten: Stock sinetöi KPV:n putoamisen kakkoseen

Tapani Kuoppala
Pe 11.10.2019 klo 07:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

NÄRPIÖ

Pakko tunnustaa, että KPV ei hävinnyt huonommalleen, kun kokkolalaisten putoaminen kakkoseen varmistui sunnuntaina Närpiössä.

Neljän vielä junnuikäisen pelurin voimin kamppailuun lähtenyt KPV hävisi pahiten fyysisesti vahvalle Kraftille kaksinkamppailuissa. Isäntäjoukkue onnistui selvästi paremmin myös hyökkäysten rakentelussaan, kun KPV puolestaan joutui lähes poikkeuksetta tavoittelemaan Obiora Anichea pitkillä avauksilla.

Toiselle jaksolle KPV vaihtoi kärkeen Tuomo Paavolaisen tilalle Kari Sissalan ja keskikentällä Kimmo Piispanen korvattiin Mikko Sorvistolla.

Vaihdot toivat hetkeksi lisää terävyyttä KPV:n otteisiin. Tasoituksen palloveikot värkkäsi melko nopeasti, mutta Kraft iski takaisin lähes välittömästi.

Ottelun ratkaisuosuma syntyi kahdeksan minuuttia KPV:n tasoituksen jälkeen, kun keskikentällä vahvan esityksen tehnyt Russel Stock täräytti viidestä metristä ohi Mika Luokkalan.

Tilannetta edelsi Luokkalan torjunta eteensä, mitä eivät topparit Petri Haapasalo ja Henri Myntti saaneet purettua välittömästi.

Kraftin ensimmäinen maali syntyi vähän samaan tyyliin kuin ottelun lopullinen ratkaisukin. Peli ehti vanheta puolisen tuntia, kun KPV:n puolustuksen purkupallo jäi keskialueella närpiöläisille. Vahva rynnistäjä Marko Vesanen karkasi helposti ja tykitti voimalla pallon ohi Luokkalan.

KPV:n paras paikka ensi jaksolla tuli jo toisella minuutilla, kun Peter Kauppi venytti Marko Sorviston kaukolaukauksen kulmuriksi.

Lopussa KPV nosti Myntin kärkeen. Kraft ei kovasti vetäytynyt ja vieraat pääsivät pari kertaa yrittämään jopa ylivoimalla. Kostealla nurmella juonet tökkäsivät kuitenkin liukastumisiin ja Kraftin isokokoisiin puolustajiin.

Isäntien isommat voittolukemat olivat lopulta lähempänä kuin vieraiden tasoitus. Karl-Johan Simons pääsi kerran nokikkain Luokkalan kanssa, mutta KPV-vahti venytti mainion torjunnan. Ville Laakkonen puolestaan laukoi laidalta tulleen keskityksen avopaikasta metrin yli.

Olihan KPV:llä toki eväät tasoitukseenkin, ja sai toisenkin kerran pallon Kraftin verkkoon, mutta Aniche oli puolisen metriä paitsiossa.

KPV:stä onnistuivat parhaiten lujimmin yrittäneet Myntti, Marko Sorvisto ja oikeana pakkina laadukkaasti pelannut Esa Brandt.

KPV:n valmentaja Olli Mäntylä ei ryhtynyt selittelemään:

- Ei meidän tasoitus kovin kaukana ollut. Hiljaiseksi vetää, mutta seuran on vain lähdettävä keräämään voimavaroja porrasta alempaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »