perjantai 5.6.2020 | 08:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Vihreän viinin paluu

Juha-Matti Anttila
Ti 15.10.2019 klo 09:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viiniarvio

Portal da Calcada Reserva Vinho Verde 2018, Portugali, 9,98 €.

Jopa vanhemmatkin ihmiset muistavat Portugalista tuodun Vinho Verden. Aikanaan valkoviinin tunnetuin edustaja oli Mateus pulleassa pullossa. Nykyisin Vinho Verde on harvinainen näky ainakin Kokkolan myymälöissä. Vihreän viinin perusominaisuus on hyvä hapokkuus ja raikkaus yhdistettynä yleiseen keveyteen. Tällä hetkellä hyllystä löytyy Portal da Calcada, joka on ihan hyvä esimerkki.

Sen tuoksu on hento, vihreää omenaa, päärynää, karviaista ja sitrusta. Tyypillinen perustuoksu näille viineille, tosin viinin lämmetessä mukaan tulee myös persikan kypsempää aromia.

Maku on tuoksun mukainen, hapokas, raikas, limettinen, omenainen ja lievästä persikan pyöreydestä huolimatta kevyehkö. Parhaimmillaan kylmänä, koska viinin lämpötilan noustessa hapokkuus ja maku alkavat kärsiä. Koekeittiössä sopi uunissa valmistetun nieriän kanssa, mutta seuraavaksi aion kokeilla tätä sushille. Myös salaateille ja äyriäisille pitäisi kolahtaa hyvin. Taaskaan ei tarvinnut pettyä portugalilaisen viinin kanssa. Ja kaiken lisäksi tämä on makuunsa nähden ihmeellisen edullinen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »