sunnuntai 7.6.2020 | 06:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Valmennuspäällikön palkanneen Kannuksen Uran pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Kivelä: "Halusimme saada aikaiseksi isomman kokonaisuuden, joka tuo jatkuvuutta seuran toimintaan"

Jarno Herranen
Ma 14.10.2019 klo 17:45

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viime viikolla miesten ykköspesispaikan vastaanottanut Kannuksen Ura satsaa miesten edustusjoukkueen lisäksi myös naisiin ja junioreihin.

Maanantain seura tiedotti palkanneensa osa-aikaiseksi valmennuspäälliköksi Eetu Rekosen, joka toimii myös miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelinjohtajana. Ympärilleen Rekonen kokoaa valmennustiimin. Tehtävässään Rekonen aloittaa välittömästi ja on Uran palkkalistoilla kokopäiväisesti touko-elokuun.

– Kannuksen Uran pesäpallojaosto teki isoja liikkuja kokonaisuutta ajatellen. Taloudelliset satsaukset ovat merkittäviä, mutta halusimme saada aikaiseksi isomman kokonaisuuden, joka tuo jatkuvuutta seuran toimintaan. Juniorijoukkueet tulevat olemaan tärkeä painopiste, joten Eetun lisäksi palkkaamme ensi kesälle kesätyöntekijän, Uran pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Kivelä selvittää.

Kesätyöntekijä tulee olemaan Rekosen apuna käytännön asioissa, kuten juniorijoukkueiden valmennuksessa ja pelinjohdossa. Onko tuleva kesätyöntekijä joku edustusjoukkueen pelaajista?

– En rajaa pelaajia pois, mutta valmennusosaaminen on tärkein kriteeri. Valinta tulee perustumaan siihen, että tuleva kesätyöntekijä asuu paikkakunnalla ja hänellä on annettavaa valmennukselle, vuodesta 2013 lähtien Uran edustusjoukkueen mukana ollut Rekonen sanoo.

Ura putosi viime kauden päätteeksi miesten ykköspesiksestä, mutta sai sarjapaikan Pöytyän luovuttua paikastaan. Huhuja Pöytyän luopumisesta oli pitkään, joten Urassa osattiin varautua siihen, että paikka ykköspesiksestä aukeaa.

Tällä hetkellä Uran ykköspesismiehistöllä on kymmenen varmaa pelaajaa. Maanantaina seura tiedotti, että Aleksi Alanko, Eetu Isohanni, Miika Kanala, Sami Lundström, Miro Märsylä ja Pete Seppälä jatkavat joukkueessa.

Lisäksi Ura on solminut farmisopimuksen Superpesiksessä pelaavan Pattijoen Urheilijoiden kanssa.

– Viime kaudelta tutut omat miehet muodostavat joukkueen rungon. Heillä on nyt vuoden verran enemmän kokemusta ykköspesiksestä, joten ykköspesiksen vaatimukset ovat tiedossa. Farmisopimus antaa hyvän perälaudan. Pattijoelta tulee varmasti hyviä ja nälkäisiä pelimiehiä, Rekonen toteaa.

Ensi kesänä Uran väreissä kiilaan juoksee 12 joukkuetta. Miehillä on joukkue ykköspesiksessä, suomensarjassa ja maakuntasarjassa. Naisten joukkueet pelaavat suomensarjassa sekä maakuntasarjassa, juniorijoukkueita on seitsemän.

– Esimerkiksi naperojoukkueita on kaksi ja junioreita on muutenkin ilahduttavasti, mutta työtä tarvitaan vielä vuosia. Tavoitteena on luoda toimiva polku junioreista edustusjoukkueeseen niin miehissä kuin naisissa, Kivelä ja Rekonen kertovat.

Seura tiedotti myös nimittäneensä Hannu Annalan markkinointipäälliköksi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »