torstai 2.7.2020 | 08:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä viiteen erään venyneen Ducks-ottelun jälkeen: "Sattumallakin on iso osuus siinä, miten se pyörähtää. Eilen hävittiin tuollainen peli ja tänään voitettiin."

Sakari Lönn
Ma 14.10.2019 klo 21:58

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Vantaalla nähtiin juuri niin tasainen ja viihdyttävä lentopallo-ottelu, mitä ennakkoon odotettiinkin. Kotijoukkue Vantaa Ducks on sarjataulukossa Kokkolan Tiikereiden kanssa peräkkäisillä sijoilla ja ottelu ei juuri tasaisempi olisi voinut olla. Lopulta voittoa juhlittiin kokkolalaisten leirissä numeroin 2–3 (25–20, 16–25, 25–20, 14–25, 12–15).

Tiikerit paransi peliään loppua kohden ja sen paras erä oli neljäs, jonka se aloitti kuudella peräkkäisellä pisteellä. Neljännen erän henki kantoi myös ottelun ratkaisseeseen viidenteen erään, jonka Tiikerit vei lopulta pistein viisitoista-kaksitoista, vaikka erän alussa kotijoukkue ehti johtaa sitä usealla pisteellä.

– Viidennessä erässä oli tasaista. Sattumallakin on iso osuus siinä, miten se pyörähtää. Eilen hävittiin tuollainen peli ja tänään voitettiin. Pitkässä juoksussa ne menevät aika tasan. Siitä olen iloinen viidennessä erässä, että vaikka eilinen peli painoi jo, niin emme luovuttaneet ja taisteltiin loppuun asti ja otettiin se, mitä oli saatavissa, Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä totesi.

– Viidennessä erässä johdimme ensin kuusi-yksi ja sitten annoimme heidän ottaa seitsemän tai kahdeksan pistettä peräkkäin. Me emme antaneet riittävästi painetta syöttöön ja he alkoivat pelata hyvin näyttäen hyvää energiaa ja erän tärkeimmillä hetkillä me hermoilimme myös hieman ja hävisimme, näki erän puolestaan Ducksin montenegrolainen hakkuri Bojan Stugar (30/+17).

Ottelussa nähtiin välillä pitkiäkin palloralleja ja erikoisia tilanteita. Milloin palloa haettiin katsomosta, milloin mainosaidoista. Tiikerit ehti juhlia ottelun voittoakin hetken, ennen kuin ensimmäinen ottelupallo tuomittiin verkkovirheeksi.

– Tasaista vääntämistähän se oli tänään. Kolmessa ensimmäisessä erässä ei saatu syötöllä millään Ducksin vastaanottoa rikki ja sen jälkeen heidän hakkurinsa pääsi juhlimaan siellä ja teki todella kovaa jälkeä. Kahteen viimeiseen erään meidän syötöt paranivat pikkuisen ja saatiin heidän vastaanottoaan vähän rikki. Sen jälkeen pelaaminen kummasti vain helpottuu. Se oli minusta voiton avain tänään, Keskisipilä summasi.

Tiikereistä ylivoimaisesti kovimmat tehot keräsi yleispelaaja Jiri Hänninen (24/+21).

– Se oli sellaista vuoristorataa. Esimerkiksi neljäs erä tuli meille aivan turhan helpolla. Tuntui, ettei siinä juuri mitään tarvitse edes tehdä. Itsekin möhlittiin pari erää omiin tyhmyyksiin, mutta ei se eilinen peli oikeastaan painanut. Viidennessä erässä saattoi pikkuisen näkyä, että rupeaa jo pikku hiljaa riittämään, Hänninen näki.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »