perjantai 29.5.2020 | 00:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huuhkajien EM-kisapaikka taas pykälän lähempänä – Fredrik Jensenin ja Teemu Pukin maalit toivat Suomelle kotivoiton Armeniasta

Jarno Herranen
Ti 15.10.2019 klo 20:51

Suomen jalkapallomaajoukkue otti ison askeleen kohti kesän 2020 EM-kisoja, kun lohkossaan kakkosena oleva Suomi voitti Turussa pelatussa kotiottelussaan Armenian 3–0 (1–0). Ennen ottelua Armenia oli kaksi pistettä Suomea perässä, joten voitollaan Huuhkajat kasvatti eron viiteen pisteeseen, kun karsintoja on pelaamatta enää kaksi kierrosta.

J-karsintalohkon muut ottelut pelataan myöhemmin tiistaina ja otteluparit ovat Kreikka–Bosnia-Hertsegovina sekä Liechtenstein–Italia. Joukkueista Italia on jo varmistanut kisapaikkansa. Lohkon kakkoskamppailussa Suomen toinen uhka Armenian lisäksi on Bosnia-Hertsegovina, joka voi voitolla Kreikasta nousta kahden pisteen päähän Huuhkajista.

Suomi–Armenia-ottelun ensimmäiset minuutit mentiin vieraiden komennossa. Armenia sai pari vapaapotkua hyvältä etäisyydeltä, mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet suuria hankaluuksia maalivahti Lukas Hradeckylle.

Avausjakson edetessä Suomi otti pelin komentoonsa ja lopulta Huuhkajien kuudes kulma tuotti tulossa. Armenian maalivahti Aram Airapetyan arvioi Lasse Lappalaisen lähettämän pallon lentoradan väärin. Fredrik Jensen oli kärppänä paikalla ja sijoitti ulkosyrjällä pallon Armenian maaliin.

Teemu Pukki nosti Suomen toisen maalin ohi Aram Ayrapetyanin. Armenian Hayk Ishkhanyan oli aavistuksen verran myöhässä.
Heikki Saukkomaa

Päävalmentaja Markku Kanerva joutui muokkaamaan avauskokoonpanoaan lauantaiseen Bosnia-Hertsegovina-otteluun verrattuna. Toppareista Paulus Arajuuri oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja hänet korvasi Sauli Väisänen.

Sivussa oli myös kapteeni Tim Sparv, jonka paikan keskikentällä otti Joni Kauko. Uudet kasvot avauksessa olivat myös Fredrik Jensen ja Lassi Lappalainen.

Suomen avausmaalin tehnyt Jensen asteli vaihtoon 53. minuutilla ja hänet korvasi Joel Pohjanpalo. Pohjanpalo ennätti olla kentällä seitsemän minuuttia, kunnes hän alusti Suomen 2–0-osuman. Pohjanpalon loistava syöttö vapautti Teemu Pukin nokikkain Airapetyanin kanssa, eikä Pukki jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin 88. minuutilla, kun Pukki oli toistamiseen nokikkain Airapetyanin kanssa. Pukin viimeistely oli lähes identtinen ottelun toisen osuman kanssa. Tällä kertaa loistavan syötön antoi Rasmus Schüller, joka tuli vaihdosta kentälle vain hetkeä ennen 3–0-osumaa.

Kahdessa viimeisessä karsintapelissään Suomi kohtaa kotona Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »