torstai 28.5.2020 | 23:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kalajoen valtuusto käsittelee Kokkonevan tuulivoimakaavan asian uudelleen

KS
Ke 16.10.2019 klo 13:21

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginhallitus on päättänyt, ettei se hae muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökseen Kokkonevan tuulivoimakaavan asiassa.

Tuulivoima-alueen osayleiskaavaehdotus valmistellaan uudelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi, koska asiasta aiemmin tehty päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen, jolla valtuusto hylkäsi Kokkokankaan tuulivoima-alueen osayleiskaavaehdotuksen 27.8.2018. Hallinto-oikeus velvoitti Kalajoen kaupungin korvaamaan valittajan oikeudenkäyntikulut 4 000 eurolla.

Kaavapäätöksestä kunnallisvalituksen tehnyt SABA Invest Oy kertoo tehneensä kaavaehdotuksen eteen töitä seitsemän vuoden ajan ja investoineensa hankkeeseen yli 500 000 euroa. Yhtiön mukaan kaupunki on alusta alkaen kannattanut hanketta, kunnes valtuusto yllättäen hylkäsi kaavaehdotuksen. Päätöstä ei ole perusteltu kokouspöytäkirjassa.

Yhtiön mukaan valtuuston päätökseen on ratkaisevasti vaikuttanut paikkansa pitämätön informaatio Kokkokankaan tuulipuiston mahdollisuuksista liittyä Fingridin sähköverkkoon, ja valtuusto on siten perustanut päätöksensä kaavoituksen ulkopuolisille, virheellisille ja tarkoitushakuisille oletuksille.

Kokkokankaan tuulipuistoa suunniteltiin Himangalle valtatie 8:n ja Pöntiöntien väliin. Sen YVA-menettely toteutettiin yhdessä Torvenkylän tuulipuistohankkeen kanssa, jonka kaavan valtuusto hyväksyi marraskuussa 2017.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »