Paikallisuutiset

Kokkolalaislähtöinen laulaja Jannika B löysi tanssin uudestaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman myötä: "Onhan se varmasti shokki, jos maanantaina ei yhtäkkiä lähdetäkään treenisalille" – Katso videot kaikista esityksistä!

Viisi viikkoa sittenJannika B eli Jannika Wirtanen kiinnitti ensimmäistä kertaa tanssikenkiensä soljet. Nyt nuo samat kengät ovat kuluneet puhki.

– Viisi viikkoa siinä meni, että sain kengät viimein istumaan jalkoihini ja nyt koko homma täytyy aloittaa alusta. Tarvitsen ehdottomasti rakkolaastarisponsorin, laulaja naurahtaa matkallaan torstain tanssitreeneihin.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma laittaa tunnetusti tähtioppilaat koville. Jannika B:lle se sopii, eikä hänen tarvinnut kauaa harkita osallistumistaan kilpailuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minulta on julkisen urani lähtökuopista saakka kysytty, että mihin tosi-tv-ohjelmaan lähtisin mukaan, jos voisin. Olen sanonut, että varmaan se olisi Tanssii tähtien kanssa. Viime vuoden Venla-gaalassa annoin saman vastauksen eikä mennyt kuin 15 minuuttia, kun ohjelmasta vastaava henkilö tuli paikalle.

 Hän on äärimmäisen vaativa opettaja ja se sopii minulle. Haluan oppia ja kehittyä itseni, katsojien ja ohjelman vuoksi.
Jannika B ja Aleksi Seppänen avasivat Tanssii tähtien kanssa -kauden jivellä.
Jannika B ja Aleksi Seppänen avasivat Tanssii tähtien kanssa -kauden jivellä. Kuva: Katja Tamminen

Vaikka balettia harrastanut Jannika B osasi odottaa kilpatanssin olevan haastavaa, lajin vaikeus pääsi kuitenkin yllättämään. Jo tanssiasennossa pysyminen tuottaa päänvaivaa eivätkä baletissa aukikiertoon tottuneet polvet meinaa millään kääntyä eteenpäin.

– Tässä täytyisi olla lähtökohtaisesti polvet suoraan eteenpäin, sillä jalkojeni pitäisi mennä parini polvien väliin ilman, että polvet kolisevat yhteen. Perustanssiasentokin näyttää ammattilaisten tekemänä kevyeltä ja helpolta, mutta se on kaikkea muuta.

On siis ihan hyvä, että opettajana ja tanssiparina on Aleksi Seppänen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hän on äärimmäisen vaativa opettaja ja se sopii minulle. Haluan oppia ja kehittyä itseni, katsojien ja ohjelman vuoksi.

Balettitaustasta on sekä hyötyä että haittaa. Aukikierrosta on päästävä eroon, mutta kehon hallinta auttaa useissa liikkeissä.
Balettitaustasta on sekä hyötyä että haittaa. Aukikierrosta on päästävä eroon, mutta kehon hallinta auttaa useissa liikkeissä. Kuva: Katja Tamminen

Ensimmäisessä jaksossa Jannika B pääsi käynnistämään kauden vauhdikkaalla jivellä. Parin minuutin esitys tuntui laulajan mukaan samalta kuin kokonainen spinningtunti.

– Olin jivestä tosi ylpeä eivätkä hiukan huonommat pisteet vieneet pois onnistumisen iloa.

Toisessa jaksossa tanssittiin dramaattista tangoa ja kolmannessa irroteltiin samban tahtiin. Kun kaikkien kolmen tanssin tuomaripisteet ja kolmen viikon aikana kertyneet yleisöäänet laskettiin yhteen Jannika B ja Aleksi Seppänen nousivat illan parhaaksi pariksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laulaja ei kuitenkaan vielä pysty sanomaan, mikä tanssilaji tai tekniikka olisi erityisesti hänen vahvuutensa. Rytmitajusta on kuitenkin apua.

– Musiikki resonoi kehossani kaikin tavoin, mutta samban rytmi tuotti silti vaikeuksia. Sambassa kehon joka solun pitäisi heilua rytmissä eikä se ole minulle kovin luontevaa.

Tuomarit puhuvat tanssiliikkeistä niiden oikeilla nimillä eikä Jannika B ole aina varma, mistä he oikein puhuvat. Sambasta tuli joka tapauksessa hyvät pisteet.
Tuomarit puhuvat tanssiliikkeistä niiden oikeilla nimillä eikä Jannika B ole aina varma, mistä he oikein puhuvat. Sambasta tuli joka tapauksessa hyvät pisteet. Kuva: Katja Tamminen

Tällä viikolla vuorossa on foxtrot. Sen pitkissä linjoissa ja herkässä tunnelmassa on yhtäläisyyksiä balettiin.

Sunnuntaina nähdään myös kilpailun toinen pudotus. Siinä vaiheessa kukaan ei halua kuulla omaa nimeään.

– Kun Mika (Poutala) ja Ansku (Bergström) putosivat viime viikolla, se oli kova paikka. Kaikki nauttivat tästä selkeästi ja uskon, että tipahtaminen kolahtaa jokaiseen todella lujaa. Onhan se varmasti shokki, jos maanantaina ei yhtäkkiä lähdetäkään treenisalille.

Vaikka kunnianhimo kasvaa kilpailun edetessä, Jannika B ei odota voittoa tai edes kakkossijaa. Hänen tavoitteensa on yksinkertaisempi.

– Keikkavapaa päättyy marraskuun alussa ja treenaamme neljä kertaa viikossa, joten yritän vain pysyä hengissä tämän syksyn. Haluamme tanssia mahdollisimman pitkään, mutta pidämme samalla huolen siitä, että tanssin ilo ei katoa minnekään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä