tiistai 2.6.2020 | 23:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sofia Matikainen puski ratkaisumaalin, jolla Myran nousi karsijan paikalle naisten Liigassa

Sami Korkala
La 19.10.2019 klo 18:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

IK Myran välttyi suoralta putoamiselta Naisten Liigasta voittamalla lauantain päätöskierroksella ONS:n Oulussa Sofia Matikaisen myöhäisellä puskumaalilla. Myran kohtaa karsinnoissa PK-35 Helsingin, kun ONS putoaa sarjaporrasta alemmas.

Ottelu oli jännittävä loppuun saakka, sillä tasatuloksella putoamisarpa olisi jäänyt Myranin käteen. Kello kävi, ja pelastavaa voittomaalia ei vain kuulunut muutamasta maalipaikasta huolimatta.

Sitten Matikainen nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa ja pukkasi 87. minuutilla joukkueelle kauden tärkeimmän osuman.

– Kun Rebecca Dahl meni antamaan kulmaa, tiesin että tulee hyvä pallo, jos se ei mene suoraan maaliin, Matikainen iloitsi.

Matikaisen maalilla Myran voitti pelin 2–1 (1–1).

Myran juhli hillitysti, sillä kausi ei ole vielä ohi. Karsinnoissa vastaan tuleva PK-35 Helsinki on varteenotettava vastustaja.

– Pelasimme viime kaudella heitä vastaan. Se on nuori ja todella taitava ryhmä, Matikainen tietää.

Päävalmentaja Magnus Slotte arvostaa karsintavastuksen korkealle.

– Olemme asennoituneet niin, että pelit kovenevat karsinnoissa. Täytyy paneutua alkuviikosta kunnolla vastustajaan, Slotte sanoi.

Jos toisin ei sovita, karsintapelit alkavat ensi lauantaina vieraskentällä ja Alavetelin tekonurmella pelataan parin viikon kuluttua lauantaina. Mikäli tuolloin on liian talvista, peli vietäneen Kokkolaan Kippari-halliin.

Myran sai jostain syystä tällä kaudella tukevan niskalenkin ONS:sta ja voitti kaikki keskinäiset ottelut.

– En oikein tiedä mikä siinä on, olemme varmaan saaneet henkisen yliotteen heistä. Nämä ovat kuitenkin olleet tiukkoja pelejä, Matikainen mietti.

Myran on pelannut viime aikoina kolmella topparilla, mikä on ollut nähtävästi toimiva ratkaisu.

– Pelaamme kolmella topparilla etenkin silloin, jos vastustaja pelaa kahdella kärjellä, Slotte taustoitti.

Alakerta kesti ONS:n kovan prässin ottelun alussa.

– Tiesimme, että he tulevat alussa kovaa. Onneksi saimme kuitenkin otetta pian, Matikainen sanoi.

Myran pääsi johtoon, kun Chelsy Swackhamerin laukaus muutti suuntaa ONS:n Ida Ruuskasesta avausjakson loppupuolella ja pomppi tolpan viereen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Myranin alakerta aukesi sen verran, että oululaisten maaliahne Marie Levasseur pääsi tälläämään viistosyötöstä tasoituksen ennen taukoa.

Myran pelasi koko ottelun viileästi tuloksesta ja pysyi rauhallisena.

– Olimme rauhallisia koko ajan, myös tauolla. Ansaitsimme mielestäni voittomaalin, sillä meillä oli lopussa sen verran hyviä paikkoja, Slotte totesi.

Toki jännityskin alkoi kasvaa.

– Täytyy myöntää, kun kellossa oli yli 80 minuuttia eikä vieläkään ollut sitä maalia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »