lauantai 6.6.2020 | 20:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Pallo-Veikot tappio alla liigakarsintaan – VPS lähti voittajana Ykköseen

Seppo Luokkala
La 19.10.2019 klo 18:39

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Peräti kurjaksi äityi kenttä ja keli, kun Kokkolan Pallo-Veikot ja Vaasan Palloseura pelasivat sarjatilanteen kannalta merkityksettömän liigaottelun lauantaina Keskuskentällä. KPV rakensi pelissä enemmän tekopaikkoja, mutta VPS päätti pitkän jakson liigassa voittamalla päätöspelin. Ottelu päättyi 2–3 (1–1).

KPV:n kausi ei vielä päättynyt, vaan pelit jatkuvat viime vuoden tapaan liigakarsinnassa Turun Palloseuraa vastaan. Ensin pelataan torstaina Turussa ja sitten sunnuntaina Kokkolassa.

Kotijoukkueen valmentaja Jani Uotinen lepuutti noin puolia parhaan avauskokoonpanon miehistä, mutta kentälle komennettiin mm. Ishmael Yartey ja Sebastian Mannström.

– Otin avaukseen kavereita, joiden katsoin pystyvän pelaamaan kolme ottelua viikossa. Eli sellaisia kevytrakenteisia pelaajia. Lisäksi Hendrik Helmke tarvitsi pelikokemusta pidemmän tauon jälkeen, Uotinen kommentoi valintojaan.

Liigasta jo ennen haastajasarjan viimeistä kierrosta pudonnut VPS aloitti pirteämmin ja hallitsi ensimmäistä varttia. Se sai johtomaalin Steven Morrisseyn laukomasta rankkarista.

KPV tuli tasoihin 29. minuutilla. Helmken antama kulmuri tavoitti taustalta Adam Vidjeskogin, joka pukkasi uransa toisen liigamaalin. Yartey oli vauhdissa oikealla laidalla ja järjesti maalipaikkoja muille ja itselleen. Vepsun puolustus ja maalivahti Valeri Voskonian pelastivat useamman varmalta maalilta näyttäneen tilanteen ennen taukoa.

Pitkästä aikaa pelikentälle päässyt Harri Heiermann ampui KPV:n johtoon, kun pelattiin toisen jakson kuudetta minuuttia. Heiermann sai tekopaikan pallon kimmottua sopivasti Timo Rauhalan tolppakudista.

Sadekeli sai yhä kurjempia muotoja pelin vanhetessa. Tuuli yltyi kovaksi ja pallon liikuttelu pehmeällä ja märällä alustalla kävi liki mahdottomaksi.

VPS tasoitti kulmapotkun jälkitilanteesta. Jerry Voutilaisen veto kuudeltatoista otti kimmokkeen ja painui maalivahti Joonas Myllymäen taakse.

Simo Roiha, Heiermann ja Yarteyn tilalle tullut Enoch Banza olivat lähellä kääntää peli vielä uudelleen KPV:n eduksi.

Lisäajalla pallo lopulta saatiin maaliin. Noin kahdenkymmenen VPS:n kannattajan riemuksi Samu Alanko siirsi pelivälineen verkkoon isäntien unohdettua nöyryyden loppuhetkillä.

– Voitosta lähdettiin pelaamaan ja harmittaa, kun sitä ei saatu. Tästä pelistä otetaan hyvät asiat mukaan ja nollataan tilanne. Katse käännetään sunnuntaiaamuna kohti Turun torstaista ottelua, Jani Uotinen tuumi.

KPV:llä oli kaikki saumat voittaa ottelu, vaikka se teki useissa tilanteissa vääriä ratkaisuja. Hyökkäyksiä keskeytettiin suotta ja pelattiin alas VPS:n tarjoamasta tilasta huolimatta.

VPS:n valmentaja Christian Sund oli ylpeä joukkueestaan, joka putoamisen taakka niskassaan syttyi taistelemaan hyisissä oloissa.

– Ei ollut kuin kunnia pelattavana. Moni näistä pelaajista lähtee muihin seuroihin ja he halusivat näyttää, että sydän oli mukana loppuun asti.

– Toivotaan KPV:lle onnea liigakarsintaan ja toivottavasti täällä saadaan kenttä kuntoon ensi sunnuntaiksi, toivotteli Sund.

Ankea keli ei pelottanut kaikkea yleisöä netin ääreen. Säätä uhmasi 724 katsojaa.

Lisää verkossa

Katso Ruudun kooste ja Adam Vidjeskogin haastattelu osoitteesta keskipohjanmaa.fi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »