tiistai 7.7.2020 | 21:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Mestiksen paras ylivoima näytti tehokkuutensa heti alussa – Tylyn vieraspelin pelannut Imatran Ketterä haki voiton Hermeksen kotikaukalosta

Jarno Herranen
La 19.10.2019 klo 21:53

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kun vastassa on sarjan paras ylivoimajoukkue, otteluita harvemmin voitetaan jäähyaitiosta.

Toki se oli Kokkolan Hermeksen pelaajilla tiedossa, mutta siitä huolimatta Hermes tarjosi heti ottelun alkuminuuteilla Imatran Ketterälle mahdollisuuden ottaa peli komentoonsa. Mestiksen kuntopuntarin kärjessä oleva Ketterä ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan iski alkuun kaksi ylivoimamaalia. Nuo maalit auttoivat lopulta Ketterän 2–5 (1–2, 0–1, 1–2) -voittoon.

Ensimmäistä alivoimaa kotijoukkue kesti noin minuutin, mutta kun Ketterä viimein sai kuvion päälle, heilahti Hermeksen verkko hyvin nopeasti. Valtteri Lipiäinen ja Joel Olkkonen sahasivat Hermeksen neliön rikki ja Roope Mäkitalo sai herkutella ottelun avausmaalin. 0–2 syntyi ajassa 4.54 ja lähes identtisen kuvion päätteeksi. Tällä kertaa maalin sai niitata Valtteri Lipiäinen.

– Saimme lentävän lähdön, kun parin ylivoimamaalin ansiosta pääsimme vähän karkuun. Toinen erä oli ihan Hermeksen, mutta puolustimme hyvin ja maalivahti Santeri Lipiäinen piti meitä pystyssä, kun sitä tarvittiin, Ketterän valmentaja Matias Lehtonen summasi.

Hermes nousi maalin päähän ajassa 15.01, kun Jerry Sammalisto teki kauden ensimmäisen maalinsa. Kavennusmaalin jälkeen Hermes sai pelistä paremmin kiinni ja varsinkin toinen erä oli Hermeksen näytöstä.

Kiekko pyöri lähes vaihdosta toiseen Ketterän alueella, mutta Ketterä puolusti erittäin tiiviisti. Ketterän puolustamista kuvaa parhaiten se, että mankelissa olemisesta huolimatta Lipiäinen joutui torjumaan erässä vain seitsemän kertaa. Kertaalleen Lipiäinenkään ei kiekon tielle ennättänyt, mutta maalivahdin parhaat kaverit pelastivat, sillä Niko Ervastin rystynosto kilahti ylärimaan.

Toisessa ja kolmannessa erässä Ketterä pelasi tylyä vieraspeliä, jossa kiekkoa purettiin nöyrästi keskialueelle ilman minkäänlaista riskiä. Se kannatti, sillä yksi virhe kentän toisessa päässä tuli Hermekselle kalliiksi.

Juho Korhonen hukkasi omalla alueella kiekon Jaakko Lantalle, ja Mikko Haaparanta napautti parhaalta sektorilta kiekon Samuel Barosin kilpipuolelta sisään. Täysin pelin kulun vastaisesti tilanne olikin yhtäkkiä 1–3.

Kolmannessa erässä Hermekselle tarjottiin mahdollisuutta nousta peliin mukaan, mutta ylivoima ei toiminut ollenkaan. Päinvastoin, sillä Sebastian Sjöholm lisäsi alivoimalla Ketterän johtoa.

– Minun valmennusurani aikana ei ole ikinä käytetty näin paljon aikaa ylivoiman harjoittelemiseen, mutta siitä huolimatta se ei vain oikein lähde. Varmasti syy on hyvin pitkälle siinä, että meillä on niin nuori joukkue, eikä pelaajilla ole hirveästi kokemusta ylivoimapelistä miesten sarjoista. Tähän saakka moni on ollut aikuisten sarjoissa 20 pisteen mies, nyt heidän odotetaan tekevän 40 pinnaa, Hermeksen valmentaja Janne Tuunanen totesi.

Ottelun lopussa nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin Reko Tornberg osui Hermeksen pelatessa kuudella neljää vastaan. Viimeisellä minuutilla Henry Maarnela sijoitti kiekon tyhjään Hermes-maaliin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »