tiistai 7.7.2020 | 21:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Ketkä mahtavat olla kohteena seuraavaksi?" – Jehovan todistajien paikallinen tiedottaja Heikki Haarala on huolissaan vainojen voimistumisesta Venäjällä

Tapani Postila
Su 20.10.2019 klo 17:15 | päivitetty su 19:56

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Uskonnollinen suvaitsemattomuus on kasvanut viime aikoina Venäjällä. Merkkejä on ollut jo aiemmin ilmassa, ja nyt Jehovan todistajia on tuomittu maassa vuosien mittaisiin vankeusrangaistuksiin ”ekstremistisestä toiminnasta”.

Jehovan todistajien mukaan syytetyt eivät todellisuudessa olleet syyllistyneet mihinkään tällaiseen toimintaan vaan ainoastaan harjoittaneet rauhallisesti omaa uskontoaan.

– Se mitä Venäjällä tapahtuu, on järkyttänyt Jehovan todistajia sekä paikallisesti että ympäri maailman. Uusimmat tiedot mielivaltaisista vankeustuomioista osoittavat, että Jehovan todistajien uskonnollinen vaino jatkuu ja vain kiihtyy Venäjällä, sanoo Jehovan todistajien paikallinen tiedottaja Heikki Haarala.

Haaralan antamien tuoreimpien tietojen mukaan Venäjällä on nostettu syytteitä jo 251 Jehovan todistajaa vastaan. Lisäksi 41 henkilöä on pidätettynä tai tutkintavankeudessa, ja 23 henkilöä on määrätty kotiarestiin. Eri puolilla Venäjää on tehty myös useita satoja kotietsintöjä.

– On aiheellista kysyä, että jos Jehovan todistajia vainotaan Venäjällä nyt, ketkä mahtavat olla kohteena seuraavaksi?, Heikki Haarala kysyy.

Jehovan todistajat olivat viikonloppuna koolla Ilmajoki-hallissa kahdessa Raamattuun perustuvassa opetustilaisuudessa. Konventit tarjosivat Raamatun ohjeita kaiken ikäisille, sekä erilaisissa elämäntilanteissa oleville.

Viikonloppuna pidetyissä tilaisuuksissa oli läsnä noin 1200 henkilöä, joihin sisältyivät todistajien Kokkolan, Kannuksen ja Pietarsaaren seurakunnat. Ilmajoki-hallin konventit olivat osa maailmanlaajuista tuhansien konventtien sarjaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »