torstai 29.7.2021 | 02:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereiden avainpelaajaksi Etta-voitossa noussut Teemu Lahti: "Oli kyllä mahtava pelata näille faneille tänään"

Jarno Herranen
Su 20.10.2019 klo 20:37 | päivitetty su 20:55

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Tiikerit peittosi lentopallon Mestaruusliigan paikallispelissä oululaisen Ettan erin 3–1 (19–25, 25–21, 25–21, 25–18). Tiikereiden nousu tukalasta tilanteesta voittoon oli hyvä osoitus siitä, että kovin paljon on tapahtunut kasvua Tiikereiden henkisessä kantissa viime syksyyn verrattuna.

Siitä paras esimerkki nähtiin Etta-pelin kolmannessa erässä, kun Etta-hakkuri Ville Sorvojan päivänselvä rättilyönti tuomittiin pisteeksi oululaisjoukkueelle ja tuo piste siivitti Ettan 10–14-johtoon. Vuosi sitten Tiikerit olisi jäänyt jumittamaan väärään tuomioon, mutta ei tällä kertaa. Vaikka seuraavakin piste meni vieraille, alkoi sen jälkeen keltapaitaisten rynnistys.

Sitä johti kolme pistettä putkeen lyönyt Jiri Hänninen, jonka onnistumisten myötä peli heräsi uudelleen eloon. Siihen päälle pari oululaisten virhettä ja Tiikerit-kapteeni Antti Leppälän onnistumista keskeltä, niin Tiikerit oli johdossa lukemin 18–17. Sen jälkeen Etta ei johtanut peliä kertaakaan.

– Noita tulee molemmin puolin, kun pallo pomppii, joten turha siinä on ruveta tuomareille huutamaan. Mutta joo, kasvettu on viime vuodesta ja käänsimme tilanteesta vähän voimaa itselle. Sovimme Antonin (passari Välimaa) kanssa, että hän laittaa pari palloa minulle ja lyön ne alas. Siitä muutkin saivat energiaa, kun jokainen tajusi, ettei tätä ole missään nimessä vielä hävitty, Hänninen selvitti ottelun käännekohdasta.

Katso alla olevalta videolta Teemu Lahden mietteet paikallisväännöstä.

Neljännessä erässä Tiikereillä onnistui oikeastaan kaikki, ja samat sanat pätevät avauserän osalta Ettaan. Erityisessä liekissä oli yleispelaaja Jan Helenius, jota Tiikerit ei saanut kuriin millään.

Helenius piti parhaansa mukaan Ettan pelissä mukana toisessakin erässä, mutta lopulta erä kääntyi Tiikereille useamman onnistujan myötä. Toinen erä kulki tasaisesti 20 pisteen hujakoille, kunnes esiin nousi Tiikereiden Teemu Lahti, jonka onnistumiset veivät Tiikerit karkumatkalle myös neljännessä erässä.

Läpi ottelun isoa roolia niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä kantanut Lahti summasi 18/+12 pistettä ja palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana. Hännisen saldona oli 15/+8 pistettä ja hakkuri Oskari Keskinen nakutti 18/+10 pinnaa.

Helenius takoi kahteen ensimmäiseen erään 16 pistettä 80-prosenttisella tehokkuudella. Pitkän tauon jälkeen kaikki oli toisin, sillä kahdessa viimeisessä erässä Helenius sai kasaan yhteensä kuusi pistettä.

– Ensimmäisen erän Etta pelasi loistavasti, emmekä saaneet Heleniukseen mitään rotia, vaikka tiesimme, mitä sieltä on tulossa. Kahdessa viimeisessä erässä syötimme paremmin, ja se oli tällä kertaa voiton avain, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä näki.

Etta-luotsi Olli Kuoksa oli täsmälleen samaa mieltä.

– Tiikerit paransi kolmannesta erästä lähtien syöttöään. Sen takia meidän vastaanotto jäi matalaksi, ja se vaikeutti hyökkäyspeliä. Mielestäni pelasimme hyvätasoisen ottelun. Hyökkäystehot olivat molemmin puolin hyvät, kun ottaa huomioon, ettei kummallakaan ole mitään ihmiskanuunoita. Hyökkäsimme perhanan hyvin. Jos se ei riitä, niin sitten se ei riitä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »