maanantai 30.11.2020 | 23:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Esteettömiä asuntoja Solkullan kylkeen – rivitalohanke tarjoaa turvallista asumista palvelujen vieressä Pietarsaaressa

Pentti Höri
Ma 21.10.2019 klo 16:22 | päivitetty ma 16:24

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pietarsaarelaiset kotipalvelu- ja hoiva-alan yritys Medipunkt sekä Jake Rakennus Bygg Oy aloittavat yhteishankkeen asuntojen rakentamiseksi Solkullan kupeeseen Pietarsaaren Kilisaaressa.

Solkulla on entinen palvelutalo, jossa toimii nykyisin useita hoiva- ja hyvinvointialan yrityksiä sekä muun muassa ravintola.

Kiinteistön viereiselle tontille nousee kaikkiaan 18 asuntoa käsittävä rivitalokokonaisuus, joka on tarkoitettu ensi vaiheessa nyt kotona asuville vanhuksille, mutta asumaan toivotaan jatkossa kaikenikäistä väkeä.

Solkullassa toimiva Medipunkt ottaa nimiinsä ensimmäisen kuuden asunnon rivitalon, josta se vuokraa asuntoja ikäihmisille.

– Teimme kyselyä asiakkaidemme parissa, ja löysimme heti seitsemän kiinnostunutta, Medipunktin toimitusjohtaja Elof Fellman kertoo.

Ensimmäistä kolmesta rivitalosta aletaan rakentaa vielä tämän vuoden puolella, ja muuttovalmiina asunnot ovat syksyllä 2020.

Hankkeen ideana on tarjota luonnonläheistä ja esteetöntä asumista aivan palvelujen vieressä. Medipunkt tarjoaa vanhuksille ja vammaisille suunnattua kotipalvelua henkilökohtaisesta avustamisesta siivoukseen ja ruokapalveluun sekä erilaisiin hoitoihin.

– Mottomme on, että ihminen saisi asua kotonaan elämänsä loppuun asti, ja sen pohjalta olemme tuottaneet palvelumme, Fellman sanoo.

Medipunktin toiminta on kasvanut ulottumaan Kannuksen ja Kokkolan seuduilta aina Vaasaan asti, ja sillä on runsaat 50 työntekijää.

Solkullasta käsin toimiva perheyritys on jo muutaman vuoden katsonut viereistä tyhjää rinnetonttia sillä silmällä.

– Asiakkaillemme, jotka asuvat keskustan kerrostaloissa, olisi tässä mahdollisuus päästä asumaan luonnonläheisesti omassa kotiympäristössään, Fellman sanoo.

Jake Rakennuksen kehityspäällikkö Jonny Asplund uskoo, että koko tontti rakentuu varsin pian.

– Kaksi seuraavaa rivitaloa aloitetaan heti, kun saamme vähintään puoleen asunnoista varaukset. Rakentamaan on realistiset mahdollisuudet päästä jo kevättalvella 2020.

Asunnon voi ostaa omaksi tai vuokrata. Asplundin mukaan myös sijoittajat ovat jo osoittaneet kiinnostusta kohteeseen.

Konsepti itsenäisestä asumisesta hoiva- ja virkistyspalvelujen vieressä on Pietarsaaren seudulla uusi. Toimijat uskovat, että sekä paikan historia entisenä palvelutalona että aurinkoinen rinnetontti houkuttavat asukkaita alueelle.

– Haemme joustavaa asumista, jossa markkinat saavat päättää, onko tämä oikeasti sitten nuorempien ja vanhempien mieleen. Toivomme, että ihminen haluaa olla eri-ikäisten kanssa tekemisessä elämänsä loppuun asti, Asplund kertoo.

Esteettömät asunnot ovat joko 42,5- tai 62,5-neliöisiä ja ne on varustettu maalämmöllä. Isompiin tulee omat saunat, mutta saunomaan pääsee myös Solkullassa.

Jake Rakennus on varannut läheltä toisenkin tontin, joten mikäli hanke menestyy, asuntoja voi alueelle tulla kaikkiaan 30–35 kappaletta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »