Paikallisuutiset

Pikkujouluissa ei enää ole piikki auki, vaan ohjelmaan satsataan – Kalajoella on toteutumassa tähän saakka suurin pikkujoulushow, kokkolalainen Canorama muuntautui Italiaksi

Matkailu- ja ravintola-alan yritykset odottavat alkavasta pikkujoulusesongista hyvää. Valtakunnallisesti yli puolet alan yrityksistä odottaa myynnin kasvavan ainakin jonkin verran viime vuoteen verrattuna, selviää MaRan jäsenkyselystä.

Kalajoella pikkujoulukauden näkymät ovat erityisen myönteiset.

– Juuri tein kyselykierroksen yrittäjille, ja majoituspuolella näyttää tosi hyvältä. Varauksia on tehty varmasti enemmän kuin viime vuonna. Esimerkiksi tämä viikonloppu on myynyt hyvin, mihin varmaankin vaikuttaa Event Park Arenan pikkujoulushow. Siellä on isoja nimiä esiintymässä, kertoo Kalajoki Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajaJohanna Rautio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suuri Pikkujoulushow järjestetään Event Park Arenassa nyt neljättä kertaa. Arenan toiminnasta vastaavan Oy Summer Fun Ltd:n toimitusjohtajaJuha Laitala toteaa, että lauantain tapahtumasta on nimensä mukaisesti tulossa iso.

Uutena trendinä meillä ovat liikunnalliset pikkujoulut. Johanna Rautio toiminnanjohtajaKalajoki Matkailuyhdistys ry

– Aiempina vuosina väkimäärä on ollut välillä 1200–1500, ja nyt tietää jo, että tästä tulee tähänastisista suurin tapahtuma. Ennakkoon on myyty hyvin sekä show-lippuja että show & dinner -lippuja.

Laitala arvioi, että paikalle on tulossa väkeä noin 130 kilometrin säteeltä, enimmäkseen työporukoita. Ennen pikkujouluohjelmaa Arenassa järjestetään myös Kalajoen Yrittäjägaala.

Pikkujoulujen myynti on Laitalan mukaan kasvussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaikka ei se toki ole sitä, mitä vielä 15 vuotta sitten. Sehän oli joskus tosi hurjaa: piikki oli auki, ja työntekijät saivat ihan vapaasti käyttää baaria! Ei semmoista enää ole.

Pikkujouluihin tarjotaan yhä enemmän ohjelmasisältöä, ja se myös kiinnostaa. Esimerkiksi Kalajoen Santa´s Sani -hotellin neljä pikkujoulushow-iltaa myytiin täyteen jo syyskuussa.

– Aika monessa paikassa on tarjolla joulupöydän lisäksi myös jotain ohjelmaa. Uutena trendinä meillä ovat liikunnalliset pikkujoulut, kertoo Johanna Rautio.

Liikunnallisia pikkujouluaktiviteetteja Kalajoella tarjoavat ainakin Seikkailupuisto Pakka, SuperPark ja Safaritalo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Safaritalon yrittäjäMarko Santapakka kertoo, että ruuan lisäksi pikkujouluasiakkaille on tarjolla esimerkiksi tarkkuusammuntaa laserpistooleilla, safareja ja olympialaisia.

– Nyt haetaan enemmän tekemistä ja yhdessä touhuamista. Osalle yrityksistä pikkujoulu on samalla vähän tyky-päiväkin.

Santapakka toteaa pikkujoulusesongin alkavan tästä viikonlopusta. Safaritalon pikkujouluviikonloput on myyty täyteen.

– On harmi, että perjantaita ja lauantaita on rajallinen määrä ennen joulua. Meillä on jo pari-kolme vuotta ollut se tilanne, etteivät viikonloppupäivät riitä kaikille halukkaille. Arkipäiville kyllä mahtuu vielä.

Ruoka on kuitenkin yhä olennainen asia pikkujoulussa.

– Meidän asiakkaamme odottavat hyvää ruokaa, eivätkä välttämättä sitä perinteistä: liha voi olla muutakin kuin kinkkua. Hyvän ruuan ja musiikin yhdistelmä toimii, kertoo Hiekkasärkillä toimivien Sandy Keltin ja Dyynin ravintoloitsijaHanna Saari.

Pienellä haikeudella hän muistelee taannoista paikallisten muusikoiden tiernapoika-esitystä.

– Sille pitäisi saada jatkumo. Olen sitä mieltä, että aikuisten tiernapoika-show´lle olisi tilausta.

Kokkolan Original Sokos Hotel Kaarlen ravintolapäällikköHenna Kantola kertoo, että pikkujouluruokailussa on tapahtunut muutoksia muutaman viime vuoden aikana.

– Kasvisruokavaihtoehto on meillä paistipöydässä suoraan tarjolla. Haluamme myös olla vastuullisia toimijoita ja kiinnitämme huomiota erityisesti esillelaittoon, jotta saamme hallittua annoskokoja ja vaikutettua hävikin määrään.

Kantola on tyytyväinen tämän pikkujoulusesongin näkymiin:

– Myynti on vaikuttanut hieman edellisvuotta vilkkaammalta. Ravintola Kaarle, Amarillo, Calle ja myös 5.12. Kampuksella järjestämämme JVG-ilta antavat monipuolista tarjontaa pikkujouluihin. Edelleen on kuitenkin sellaisiakin iltoja, jolloin löytyy tilaa.

Pikkujouluja räätälöidään asiakkaiden teematoiveiden mukaan.

– Lisäksi on monenlaista oheisohjelmaa, esimerkiksi drinkkikoulua, Kantola kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä