Paikallisuutiset

Kannuslainen Eero Gromoff ja Eino Syrjäniemi Haapajärveltä Linnan juhlissa – Katso kuvakavalkadi vuoden seuratuimmista juhlista

Helsinki (STT)

Linnan juhlissa nähtiin tänä vuonna paljon värejä, mutta STT:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan suuria yllätyksiä ei vieraiden juhlaeleganssissa nähty. Jo ennakkoon arvioitiin, että juhlissa nähdään siellä jo aiemmin käytettyjä asuja, mikä toteutui myös illan emännän eli Jenni Haukion puvussa.

– Siellä on paljon vihreää, auringonkeltaista ja kultaista ja tosi paljon kimalletta ja paljetteja. Ei varsinaisia yllätyksiä, mutta voi sanoa, että siellä on vahvoja värejä. Pukujen tuunaaminen on selkeästi ilmastoahdistuksen myötä noussut hyvin tärkeäksi asiaksi, sanoi muotiasiantuntija ja kirjailija Mirva Saukkola.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Samppanjaa ja sinistä, samppanjaa ja sinistä, sitä vuorotteli, kuvaili puolestaan muotitoimittaja Jaakko Selin.

 Samppanjaa ja sinistä, samppanjaa ja sinistä

Selinin mukaan nyt nähtiin erityisen paljon pukuja, joiden väri oli jostakin sähkönsinisen ja Suomen lipun sinisen välistä.

Selin kiinnitti huomiota siihen, ettei tänä vuonna nähty erikoisia materiaaliratkaisuja, vaan vaatteiden uusiokäyttö perustui tekstiileihin.

– Jos puhutaan ihan visuaalisuudesta, niin tosi vaisua ja yllätyksetöntä. Johtuuko se siitä, että Linnassa oli aika vähän näyttelijöitä ja muusikkoja, sellaista arvostettua kulttuurin julkkisväkeä, Selin sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisen kättelyjakson aikana nähdyistä puvuista Saukkola nimeää yhdeksi suosikikseen näyttelijä Elina Knihtilän sahraminkeltaisen asun, joka on Katri Niskasen suunnittelema. Toinen suosikki oli europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) naisystävän Hennariikka Anderssonin paljettipuku, joka on saman suunnittelijan käsialaa. Lisäksi hän piti kansanedustaja Sofia Vikmanin (kok.) puvusta, jossa kimaltavat yksityiskohdat olkapäillä toimivat hihoina. Puvun suunnitteli Anne-Mari Pahkala.

Selin ei tänä vuonna löytänyt varsinaista showstopperia, mutta hän kehuu vuoden nuorena suunnittelijana palkitun Emma Saarnion hehkuvan punaista pukua. Saarnio oli toinen Haukion viime vuoden ioncell-puvun suunnittelijoista.

– Puvussa näkyy materiaalin taju, eli se materiaali riittää, Selin sanoi.

Haukion yllä nähtiin tänä vuonna fuksianpunainen silkkimekko, jota hän käytti myös vuoden 2015 Linnan juhlissa. Puku on muovattu uusiokäyttöön yhteistyössä sen suunnittelijan, muotoilija Sari Nordströmin ja ompelijan, mallimestari Karina Vainion kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Presidentti Sauli Niinistön kommentoi viime päivien politiikan käänteitä Ylen haastattelussa. Niinistön mukaan politiikassa on riittänyt vauhtia, mutta sitä ei pidä säikähtää: Suomessa on ennenkin vaihtunut hallituksia.

– Turbulenssia on ollut aiemminkin monta kertaa ja siitä selvitään, Niinistö sanoi.

Niinistön mielestä luottamuksen palauttaminen politiikkaan on kiinni kaikista siinä mukana olevista.

Linnan juhlien teemana tällä kertaa tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Jenni Haukio arvioi, että luotettava ja tieteellinen tieto on Suomessa erittäin arvostettua, joskin sitä haastetaan monelta suunnalta.

– Meiltä kaikilta vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta ja medialukutaitoa jo sieltä ihan oikeastaan varhaislapsuudesta lähtien, Haukio sanoi.

Juttua korjattu 7.12. klo 21.10: Katri Niskasen suunnittelemaan paljettipukuun oli pukeutunut europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) naisystävä Hennariikka Andersson, ei näyttelijä ja kirjailija Henrika Andersson, kuten jutussa aluksi virheellisesti kerrottiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä